Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CoderDojo Tech Academy se extinde cu 4 noi CoderDojo-uri în Ploiești

0

La evenimentul CoderDojo Tech Academy, care a marcat inaugurarea în Ploiești a 4 CoderDojo-uri, au participat 100 de elevi, însoțiți de  tot atâția părinți.

În timp ce copiii au participat la prima lecție de programare: Scratch, Minecraft Education Edition sau Micro:bit, părinții au aflat detalii despre mișcarea CoderDojo. Organizatorii vor susține elevii în demersul de învățare digitală prin desfășurarea de ateliere gratuite de programare în cadrul CoderDojo Tech Academy, un proiect al CoderDojo Bucureşti în parteneriat cu Școala de Valori, parte din programul Alt Viitor, proiect educațional susținut de Microsoft România.

Dar ce este un Coder Dojo? Este o mișcare inițiată în 2011 în Irlanda, o rețea globală de cluburi de programare unde elevii învață gratuit să codeze, să dezvolte site-uri web, aplicații, jocuri și multe altele.

Pe 23 martie, au fost inaugurate 4 CoderDojo-uri în cadrul cărora 100 de elevi au pășit pentru prima dată în lumea programării: Scratch, Minecraft Education Edition sau Micro:bit, ghidați fiind de mentori voluntari.

Prin proiectul CoderDojo Tech Academy, organizatorii își propun să integreze tehnologia în procesul de învățare și să demonstreze astfel că se poate petrece timp cu folos în fața calculatorului, având totodată o copilărie frumoasă și echilibrată.

Fiecare sesiune este mentorată de oameni pasionați care sunt dispuși să investească din timpul lor pentru a-i ajuta pe copiii pasionați de programare, să învețe despre tehnologie și multe altele.

Mulțumită inițiativei Școala de Valori și CoderDojo București, copiii învață competențe importante care le vor aduce beneficii în viitor, mai ales dacă se ia în considerare faptul că industria de software din România este în dezvoltare și multe companii internaționale de software au făcut din România o bază pentru birourile lor.

Scopul proiectului CoderDojo Tech Academy este de a deschide noi CoderDojo-uri în 7 județe pe parcursul a 2 ani de zile.

Cei care au dorința de a ajuta și de a transmite cunoștințele lor generației următoare, pot accesa www.academiacoderdojo.ro pentru mai multe informații despre procesul de înființare și mentorat.


Despre Școala de Valori

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă a cărei viziune este transformarea României într-o societate bazată pe valori. De aceea, ghidaţi de valori, își propune să creeze pentru tineri contexte pentru reflecție personală, agilitate și alfabetizare digitală. Şcoala de Valori consideră că este imperativ să-i dezînvețe, și să-i ghideze cu atenție, să-i reînvețe cum să se auto-valorizeze, să devină autonomi și să ia decizii pe picioarele lor. Scopul ONG-ului este să dezvolte caractere puternice pentru viitor prin crearea unei comunităţi de adolescenți și tineri autonomi, care acţionează cu responsabilitate şi etică. Oferă tinerilor experiențe de formare a caracterului prin ateliere de valori, interacțiuni cu modele pozitive, programe de dezvoltare personală, fiindu-le ghid în procesul de construire a caracterului și în cel al descoperirii de sine. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul, paginile de Facebook și LinkedIn dedicate. 

Despre CoderDojo București

CoderDojo Bucureşti este o organizaţie non-guvernamentală formată din oameni pasionaţi care îşi doresc să dea mai departe din experienţa lor în domeniul tehnologiei. În cei cinci ani de activitate echipa CoderDojo Bucureşti a reuşit să creeze o comunitate unde curiozitatea şi creativitatea a peste 400 de copii este susţinută şi ghidată cu ajutorul mentorilor voluntari. Dincolo de ateliere de programare, CoderDojo dezvoltă imaginaţia şi spiritul de echipă, pregătind nouă generaţie pentru provocările viitorului. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul și pagina de Facebook.

Despre Microsoft

Fondată în 1975, compania Microsoft (Nasdaq “MSFT”) este liderul mondial în software, servicii, dispozitive și soluţii ce ajută oamenii şi companiile să îşi atingă pe deplin potenţialul. Pentru mai multe informaţii, noutăţi şi perspective de la Microsoft, vă rugăm să vizitaţi Microsoft News Center la adresa http://news.microsoft.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.