Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CODECS si Bookfest – o bursa la cursul de Management de Proiect

1

Proiecte cu happy-end
CODECS şi Bookfest oferă o bursă la cursul de Management de Proiect

Un curs de Management de Proiect te ajută să anticipezi o parte din problemele pe care le poţi întâlni în cadrul unui proiect şi îţi oferă soluţiile pentru a le rezolva. CODECS şi Bookfest pun la bătaie o bursă la cursul de Management de Proiect, prezentat în cooperare cu The Open University – Marea Britanie. Cursanţii vor dobândi cunoştinţele şi tehnicile necesare pentru managementul proiectelor, inclusiv a proiectelor cu o componentă tehnologică. În plus, vor dobândi experienţa practică în utilizarea tehnicilor de management în cadrul unui proiect real.

Concursul pentru câştigarea bursei constă în trimiterea până la data de 10 iunie a unui eseu cu tema „Rolul cărţilor în dezvoltarea profesională”, de maxim 2 pagini, la adresa de e-mail office@codecs.ro. Concursul este jurizat de Gheorghe Ştefănescu, Director Program Management de Proiect CODECS, conferenţiar doctor Universitatea din Bucureşti, şi de Cristina Poterăşoiu, Director Executiv al Asociaţiei Editorilor din România. Pe data de 14 iunie va fi anunţat câştigătorul bursei în valoare de 1.100 Euro oferită de CODECS pentru cursul Management de Proiect.

Detalii curs: Cursul are o puternică orientare practică, analizează probleme reale din viaţa organizaţiilor şi prezintă metode de soluţionare, fiind  recunoscut de către Asociaţia Project Management România (APMR), afiliată la International Project Management Association (IPMA), iar Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor l-a autorizat prin decizia CNFPA nr. 6134 din 23.12.2008.

Cursul Management de Proiect are o durată de 6 luni şi se adresează atât celor care lucrează deja în domeniul managementului de proiect, cât şi celor care se află acum în etapa de formare profesională şi care doresc să obţină încă de la începutul carierei avantajul unei competenţe deosebite.

Datorită sistemului educaţional Open Learning, cursanţii nu trebuie să-şi întrerupă activitatea profesională pe durata celor 6 luni ale cursului. Fiecare cursant poate studia în timpul liber, sistemul îmbinând armonios studiul individual cu asistenţa în cadrul tutorialelor (întâlniri cu durata de 3 ore, organizate sâmbătă, de 4 ori pe parcursul celor şase luni de curs), precum şi în cadrul celor două Ateliere Aplicative (Day Schools – întâlniri cu caracter academic în cadrul cărora se recapitulează materialul de studiu şi se rezolvă exerciţii specifice în vederea susţinerii examenului). Tutorii sunt practicieni cu o experienţă de peste 5 ani în management de proiect, acreditaţi din punct de vedere academic şi pedagogic, deţinând şi certificări internaţionale.

Detalii Bookfest: Asociaţia Editorilor din Romania (AER) organizează, sub egida Federaţiei Editorilor din România, a V-a ediţie a Salonului de Carte Bookfest între 9 şi 13 iunie 2010, la Complexul Expoziţional ROMEXPO din Bucureşti. Bookfest a devenit una dintre manifestările culturale cele mai importante pentru legatura dintre scriitori şi cititori, la care accesul vizitatorilor rămâne liber.

AER a desemnat Spania ca ţară invitată a Salonului din acest an, cu intenţia de a lansa o tradiţie de prezenţă internaţională tot mai amplă în Pavilionul 13. Valoarea operelor literare şi artistice, numeroasele traduceri ale autorilor spanioli, clasici şi contemporani, publicate în România, dar şi ale autorilor români publicate tot mai mult în spaniolă sunt principalele argumente ale invitării Spaniei la această ediţie. Vor fi organizate diverse mese rotunde cu şase romancieri, doi dramaturgi şi doi traducători spanioli împreună cu colegii de breaslă români.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.