Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Coco Chanel – povestea unui mit + De la Art Nouveau la Art Deco

0

 

Coco Chanel – povestea unui mit

Un eveniment la care vom descoperi, impreuna, nu doar fabuloasele creatii Chanel ci si un personaj mitic. Cine a fost, cu adevarat, Domnisoara care i-au fost gusturile si sursele de inspiratie, cum a perceput ea schimbarile epocii in care a trait?

Iata cateva intrebari la care vom incerca sa raspundem cu ajutorul imaginilor din epoca, a schitelor si notitelor pastrate in arhiva Chanel. Evenimentul are loc miercuri, 19 iunie, ora 19.00.

De la Art Nouveau la Art Deco: Arta, moda si societate (1-3-4 iulie)

Daca ni s-ar cere sa definim, in doar cateva cuvinte, societatea europeana de la sfasitul secolului XIX pana in preajma celui de-al doilea razboi mondial am gasi cu usurinta, in noianul de idei al epocii, doua concepte care sa ii infatiseze, deopotriva, aspiratiile, cotidianul, angoasele si bucuriile.

Dincolo de etichetele Art nouveau si Art deco, privitorul atent poate descoperi portretul unei lumi, cu un cotidian nu foarte diferit de al nostru, care incerca sa se adapteze industrializarii si modernizarii rapide, sa reziste angoaselor razboiului si sa pastreze ceva din fastul si eleganta trecutului. Cele trei intalniri ale atelierului vor avea loc in zilele: luni 1, miercuri 3, joi 4 iulie.

Va puteti inscrie la cursuri si evenimente la contact@victoriei.ro.

Pentru informatii suplimentare sunati la 0723 167 892 sau 021-321.30.22

fundatia calea victoriei

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.