Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

COCKOȘI de Mike Bartlett – în premieră națională la Teatrul ACT

0

 

Afis oficial COCK

Lupta pentru iubire este firească? Sau însuși faptul că te afli în situația de a lupta este un puternic semnal că trebuie să renunți și să pleci?

Miercuri 5 Februarie 2014 și Joi 6 Februarie 2014, Ora 19.00, la Teatrul ACT

Regia: Horia Suru

Scenografia: Steliana Ștefănescu

Cu: Rareș Florin Stoica, Fulvia Folosea, Vlad Nemeș și Ionel Mihăilescu

Adresa: Teatrul ACT, Bucuresti, Calea Victoriei nr. 126

Durata: 90 min (fără pauză)

Bilete: 30 RON / 25 RON (redus)

Rezervări: info@teatrulact.ro / 0723.10.31.03 / 021 310.31.03

Eveniment Facebook: ( https://www.facebook.com/events/1459087740977874/ )

 

Asociația ENTHEOSGrayPlay | Performing Arts și Teatrul ACT anunță premiera națională a spectacolului COCKOȘI de Mike Bartlett, în regia lui Horia Suru.

COCKOȘI prezintă povestea unei relații de lungă durată și eșecul despărțirii unui cuplu disfuncțional. O întâlnire tulburătoare cu o femeie necunoscută la metrou zdruncină o lăgatură ce începuse deja (demult) să se clatine. Cea mai dificilă întrebare: lupt sau plec? își găsește răspunsuri diferite din partea fiecărui reprezentant al unui triunghi amoros puțin mai altfel.

Se iubesc de șapte ani. Locuiesc împreună. Când, la un moment dat, între cei doi bărbați intervine o femeie. Ea luptă să-l câștige pe John. El luptă să-l păstreze pe John. Tensiunea situației declanșează în bărbatul râvnit de amândoi o criză de identitate în toată regula. Cine va câștiga? În momentul în care o hotărâre începe să prindă contur și noi respirăm ușurați că John tocmai a ales, intervine elementul surpriză.

Un spectacol despre iubire, prietenie, onestitate. Discuțiile unor oameni inteligenți despre relație. Nu de puține ori, însă, și lupte de putere. Fiecare își înfige bocancii în vulnerabilitățile celuilalt. Pentru că, după ani petrecuți împreună, poate să le ochească cu precizie. Pe scurt, relații volatile în desfășurare. Tensionate, pasionale. Când pline de înțelegere, când pe muchie de dragoste-ură. Însoțite, inevitabil, de nevoia de siguranță și teama de asumare.

Cât și până când merită să lupți pentru o relație? Cum știi când ar trebui să pleci? Cât este vorba despre celălalt în această luptă și cât despre tine? Lupta pentru iubire este firească? Sau însuși faptul că te afli în situația de a lupta este un puternic semnal că trebuie să renunți și să pleci? Așadar, o poveste pentru adulți despre iubire. O poveste pentru cei care știu că nu există happily ever after în viața reală, unde în doze mai mici sau mari frica, lașitatea, indecizia, vinovăția, greșelile, nehotărârea, eșecul și confuzia sunt parte integrantă a oricărei relații. Ca și efortul de a o menține. Ca și umorul care transformă acest efort conștient în drag și plăcere.

În 2010, piesa COCK de Mike Bartlett, prezentată în premieră mondială la Royal Court Theatre, în Londra, a câștigat Premiul „Laurence Olivier”, cea mai importantă distincție britanică de profil (echivalentul britanic al Premiilor Tony). În scurt timp, piesa a fost montată pe Broadway și acum este pentru prima dată montată în România.

COCKOȘI este o co-producție Asociația ENTHEOSCompania GRAYPLAY și Teatrul ACT.

Horia Suru este actor și regizor de teatru. În București se joacă în regia lui, la Godot Cafe-Teatru, LSD Theatre Show de Christopher Durang, spectacol dublu premiat. Alte spectacole recente sunt We Are Camera de Fritz Kater (premieră națională) la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău și Domnului Profesor, cu Dragoste la Teatrul Maria Filotti din Brăila. www.horiasuru.ro

Rareș Florin StoicaFulvia Folosea și Vlad Nemeș au absolvit actoria la Facultatea de Teatru din Cluj în 2011 la clasa profesorului Miklos Bacs și se află la prima colaborare împreună pe o scenă profesionistă, fiecare dintre ei având deja un parcurs artistic impresionant în mod individual.

Ionel Mihăilescu este actor de teatru si film, angajat al Teatrului Odeon unde îl puteți vedea printre altele în recenta premieră a lui Alexandru Dabija, Titanic Vals. În film a devenit cunoscut pentru rolurile din Moromeții și Balanța și mai recent pentru partiturile excepționale din Bună, ce faci? și Sunt o babă comunistă.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.