FOTO: Cladire istorica din Bucuresti recuperata: Palatul Angelescu si-a deschis din nou portile

0

Palatul Angelescu si-a deschis din nou portile si este acum cel mai nou restaurant si “gourmet club” din inima Bucurestiulului, Palazzo Lido

miel

La 110 ani de la constructie si dupa un razboi de retrocedare care a durat 20 de ani, Casa Lido sau Angelescu, asa cum au cunoscut-o bucurestenii, si-a regasit stralucirea.

Casa Lido este acum Palazzo Lido, un restaurant unde prietenii, obisnuitii casei, cautatorii de gusturi bune si viata chic sau turistii din Micul Paris se intalnesc si se bucura de mancaruri delicioase, gatite fara cusur, numai cu ingrediente proaspete si natural, de o echipa condusa de un chef din Palermo, dupa retete siciliene originale.

Proiectul de reconstructie a fostei resedinte a Ministrului Instructiunii din 5 guverne, primul Ministru Plenipotentiar al Romaniei la Washington, membru al Academiei Romane, politicianul si medicul chirurg Constantin Angelescu, a durat 2 ani si respecta fidel arhitectura si detaliile decorative neoromanesti ale planurilor originale ale palatului.

lampaPalazzo Lido reda capitalei una din cladirile-simbol ale perioadei Belle Epoque si interbelice romanesti si cei care aleg sa aiba o intalnire informala, un private dinning sau un eveniment la palat, vor redescoperi sarmul si eleganta unei constructii perfecte, cu vitraliile, oglinzile de cristal originale ale cladirii, inclusiv cele doua camere-biblioteca ale domnului profesor Angelescu, unde a fost gazduita una din cele mai importante colectii de carti rare si obiecte de arta ale unui roman.

Palazzo Lido va asteapta sa regasim si sa recuperam impreuna arta de a trai linistit si oranduit.

 

dinning_stitch

dinning2

exterior

interior2

 

exterior2

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează