Cicloturism la Dealu Mare

0

Zona viticolă Dealu Mare devine destinaţie de top pentru cicloturismul în România – un proiect pilot iniţiat de Carpathian Tourism Cluster

Faimoasa regiune viticolă Dealu Mare, cuprinsă pe teritoriul judeţelor Prahova si Buzău, va deveni una din cele mai atractive destinaţii pentru cicloturism. Un proiect pilot a fost lansat de către Carpathian Tourism Cluster Romania, o reţea inovativă de parteneri ce promovează turismul în zona carpatică. Colaboratori ai proiectului intitulat „Traseul Cicloturistic Dealu Mare” sunt Cycling Romania, asociaţia de dezvoltare în turism Monteoru Renaissance şi mai multe municipalităţi din zona Dealu Mare.

Noul „Traseu Cicloturistic Dealu Mare” traversează cele mai frumoase porŃiuni ale regiunii Dealu Mare, oferind turistilor pe bicicletă o minunată ocazie de a se bucura de cultura specifică locală, tradiŃiile culinare si oenologice si bogăŃiile naturii. Traseul începe lângă Ghighiu si se termină la mănăstirea Ciolanu, traversând cele mai importante zone viticole la Seciu, UrlaŃi, Ceptura, Tohani, Săhăteni,

Pietroasele si Merei. În cramele de aici vor fi posibile degustări de vinuri, în timp ce în Buzău turistii vor putea lua parte la o adevărată aventură culinară, participând la o vânătoare de trufe în pădure.

Cateva mănăstiri încântătoare pot fi vizitate la Ghighiu, Vărbila, Jercălăi si Ciolanu. Alte puncte de interes pentru turisti sunt siturile arheologice (mormintele tracice de la Naeni, asezările romane de la

Pietroasele), muzee traditonale de artă (conacul Bellu din Urlaţi), produse de la stână (Năeni), linistea pădurilor de stejar (Plopu) si staţiunea balneo-climaterică (apă sărată de la Sărata Monteoru).

„Traseul Cicloturistic Dealu Mare” are o lungime de 140 km si poate fi parcurs în cinci zile de către ciclistii cu nivel mediu de pregatire fizică, având în vedere că terenul este atât plat, cât si deluros.

Proiectul are ca Ńinte si turistii care vin pentru o zi sau pentru un întreg weekend din Bucuresti, Ploiesti sau Brasov. Proiectul Dealu Mare include editarea de hărŃi pentru cicloturism si organizarea de evenimente cicliste si competiŃii pentru promovarea regiunii pe teritoriul României si în afara sa.

Începând cu 2011 se vor efectua ture organizate asigurând biciclete, ghid turistic, transport, cazare si masă.

Mircea Crisbăsanu, coordonatorul proiectului si manager al Cycling Romania este de părere că zona Dealu Mare are numeroase avantaje si arată un potenŃial pentru cicloturism în continuă crestere:

„Punctul de start al traseului este aproape de Bucuresti, la doar 60 km distanŃă, iar mijloacele de a ajunge în regiunea Dealu Mare vor fi considerabil usurate de construirea sectorului de autostradă Bucuresti – Ploiesti. Traficul rutier de-a lungul traseului este redus, acest aspect oferind ciclistilor sansa de a admira pe deplin frumosul peisaj cu specific colinar. Calitatea drumurilor este bună, în timp ce clima este excelentă pentru cicloturism, întrucât zona este amplasată de-a lungul paralelei 45, asemenea nordului Italiei sau regiunii Bordeaux.

Proiectul „Traseul Cicloturistic Dealu Mare” este un proiect pilot si parte a strategiei de dezvoltare a cicloturismului iniţiată de Carpathian Tourism Cluster Romania.

Informaţii detaliate: http://tourism-cluster-romania.com

http://travelbuzau.com/

http://cyclingromania.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.