Cicloturism la Dealu Mare

0

Zona viticolă Dealu Mare devine destinaţie de top pentru cicloturismul în România – un proiect pilot iniţiat de Carpathian Tourism Cluster

Faimoasa regiune viticolă Dealu Mare, cuprinsă pe teritoriul judeţelor Prahova si Buzău, va deveni una din cele mai atractive destinaţii pentru cicloturism. Un proiect pilot a fost lansat de către Carpathian Tourism Cluster Romania, o reţea inovativă de parteneri ce promovează turismul în zona carpatică. Colaboratori ai proiectului intitulat „Traseul Cicloturistic Dealu Mare” sunt Cycling Romania, asociaţia de dezvoltare în turism Monteoru Renaissance şi mai multe municipalităţi din zona Dealu Mare.

Noul „Traseu Cicloturistic Dealu Mare” traversează cele mai frumoase porŃiuni ale regiunii Dealu Mare, oferind turistilor pe bicicletă o minunată ocazie de a se bucura de cultura specifică locală, tradiŃiile culinare si oenologice si bogăŃiile naturii. Traseul începe lângă Ghighiu si se termină la mănăstirea Ciolanu, traversând cele mai importante zone viticole la Seciu, UrlaŃi, Ceptura, Tohani, Săhăteni,

Pietroasele si Merei. În cramele de aici vor fi posibile degustări de vinuri, în timp ce în Buzău turistii vor putea lua parte la o adevărată aventură culinară, participând la o vânătoare de trufe în pădure.

Cateva mănăstiri încântătoare pot fi vizitate la Ghighiu, Vărbila, Jercălăi si Ciolanu. Alte puncte de interes pentru turisti sunt siturile arheologice (mormintele tracice de la Naeni, asezările romane de la

Pietroasele), muzee traditonale de artă (conacul Bellu din Urlaţi), produse de la stână (Năeni), linistea pădurilor de stejar (Plopu) si staţiunea balneo-climaterică (apă sărată de la Sărata Monteoru).

„Traseul Cicloturistic Dealu Mare” are o lungime de 140 km si poate fi parcurs în cinci zile de către ciclistii cu nivel mediu de pregatire fizică, având în vedere că terenul este atât plat, cât si deluros.

Proiectul are ca Ńinte si turistii care vin pentru o zi sau pentru un întreg weekend din Bucuresti, Ploiesti sau Brasov. Proiectul Dealu Mare include editarea de hărŃi pentru cicloturism si organizarea de evenimente cicliste si competiŃii pentru promovarea regiunii pe teritoriul României si în afara sa.

Începând cu 2011 se vor efectua ture organizate asigurând biciclete, ghid turistic, transport, cazare si masă.

Mircea Crisbăsanu, coordonatorul proiectului si manager al Cycling Romania este de părere că zona Dealu Mare are numeroase avantaje si arată un potenŃial pentru cicloturism în continuă crestere:

„Punctul de start al traseului este aproape de Bucuresti, la doar 60 km distanŃă, iar mijloacele de a ajunge în regiunea Dealu Mare vor fi considerabil usurate de construirea sectorului de autostradă Bucuresti – Ploiesti. Traficul rutier de-a lungul traseului este redus, acest aspect oferind ciclistilor sansa de a admira pe deplin frumosul peisaj cu specific colinar. Calitatea drumurilor este bună, în timp ce clima este excelentă pentru cicloturism, întrucât zona este amplasată de-a lungul paralelei 45, asemenea nordului Italiei sau regiunii Bordeaux.

Proiectul „Traseul Cicloturistic Dealu Mare” este un proiect pilot si parte a strategiei de dezvoltare a cicloturismului iniţiată de Carpathian Tourism Cluster Romania.

Informaţii detaliate: http://tourism-cluster-romania.com

http://travelbuzau.com/

http://cyclingromania.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează