Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cerul se ridică din pământ la Grecești

0

„Ceea ce părea a fi imposibil a fost realizat. Am plantat împreună, sute de voluntari, 10.000 de puieți de cer pe un teren cu risc mare de alunecare. Acolo unde trecutul a îngenunchiat pădurea, copac cu copac…. om cu om, prezentul o ridică din nou, cu credință în viitorul în care copacul nu va mai sta în calea omului. Pentru că a venit timpul să alegem între un viitor în care natura ne este garantul existenței și un altul în care deșertul ne este singura alternativă, dar una cât se poate de falsă. Și eu cred că am făcut alegerea corectă”, declară Marlena Melinescu, coordonator local Dolj.

La Grecești, în judeţul Dolj, aproximativ 650 de voluntari s-au înscris pentru a planta 10.000 de puieţi forestieri de cer, pe o suprafață nouă, de 2 hectare.

Voluntarii vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume (detalii pe www.plantamfaptebune.ro, secțiunea Green Endorsement).

La nivel național, au sprijinit inițiativa companiile Dedeman, JYSK, Daikin România, Tibbett Logistics, FAN Courier și Coca Cola HBC.

Organizatorii locali ai evenimentului au fost: Asociația CREȘTINI și Consiliul Local Grecești, iar sponsori locali Cinema INSPIRE Craiova, S.C. Promedia S.R.L. și  STILL Material Handling Romania SRL.

Parteneri locali: Agentia pentru Protectia Mediului Dolj și Direcția Silvica Dolj.

Au participat cu voluntari: Cargill, DB Schenker, Hella, Sericycle, Unicredit Bank, Universitatea din Craiova – Facultatea de Agricultură, Universitatea din Craiova – Facultatea de Horticultură,  Inspectoratul de Jandarmi Județean “Mihai Bravul” Dolj, Gruparea Jandarmi Mobilă „Frații Buzești”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Dragășani, Ansamblul Folcoric “Maria Tănase” Craiova, ECO Școli, Eco Grădinițe din Dolj și voluntari independenți.

Acţiunea a fost realizată cu susținerea Jandarmeriei Române.

Mulțumim tuturor celor implicați și vă invităm să accesati pagina de facebook a inițiativei pentru imagini de la acțiunile de împădurire: https://www.facebook.com/PlantamFapteBuneInRomania/

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.