Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CeRe a implinit cinci ani. La multi ani!

0

Ambitia de a realiza multe lucruri bune, de a te face remarcat mai mult prin fapte decat prin vorbe este poate singura cale de a pune lacat cutiei Pandorei. Atunci cand stradania de a face bine este mai mult decat personala, ea are forta de a-i inspira si pe alti oameni, de a scurta drumul de la plan la actiune, de a forma comunitati pentru o cauza comuna. Pentru noi, cei din echipa CeRe (Centrul de Resurse pentru participare publica) ambitia cu care am pornit la drum acum 5 ani ne-a adus mai aproape de oameni care au nevoie de suport pentru a transforma binele propriu in binele comunitatii. In ultimii cinci ani am pus toata energia noastra pentru ca Participarea Publica sa devina realitate in Romania.

 

“Am pornit la drum cu o echipa mica, dar ambitioasa. Am lucrat cu organizatii si le-am sprijinit in campaniile lor de advocacy. Am lucrat cu institutii si le-am asistat cand si-au dorit sa consulte factorii interesati. Am adus metode noi de participare si consultare pe care le-am adaptat si promovat. Am lucrat cu parlamentari si cabinete parlamentare si am contribuit la consolidarea dialogului dintre acestea si organizatiile neguvernamentale locale. Am publicat doua editii ale studiului „Exista participare publica in Romania?” in care am evaluat nivelul participarii in Romania. Am colectat povesti de succes in participare publica si advocacy si le-am premiat pe cele mai bune la Gala Premiilor Participarii Publice. Lucram direct cu cetatenii si ii ajutam sa-si construiasca propriile organizatii de cartier, prin care sa-si faca vocea auzita in fata autoritatilor. Ne-am aliat cu alte organizatii si coordonam eforturile Coalitiei ONGuri pentru Fonduri Structurale. ” Oana Preda, Director Executiv CeRe.


Mai multe detalii despre proiectele Centrului de Resurse pentru Participare Publica:  www.ce-re.ro

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.