Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Centrul pentru Dezvoltare Democratica este “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!”

0

Mariana Nitelea, reprezentant al Centrului pentru Dezvoltare Democratica detaliaza obiectivele Centrului si activitatile desfasurate din perspectiva dezvoltarii durabile, intr-un interviu acordat proiectului Societal, pentru campania „Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!”.

 

Care sunt obiectivele Centrului pentru Dezvoltare Democratica?

„Am creat aceasta asociatie tocmai pentru ca dorim sa introducem in societatea romaneasca notiunea de dezvoltare pe baze democratice. Exista dezvoltare in Romania, insa ea ar trebui facuta, credem noi, in segment democratic si foarte mult in segmentul promovarii drepturilor omului. Ceea ce urmarim asadar este sa promovam drepturile omului in toate sectoarele de activitate. Pe de alta parte dorim sa ne adresam atat zonei cetateanului – sa il facem sa inteleaga ce inseamna democratia, iar pe de alta parte cu ajutorul sau sa ajungem sa schimbam segmentele pe care tot el le-a construit, si anume institutionalul. Sa incercam sa aducem institutionalul aproape de cetatean si cetateanul aproape de institutional.”

 

Cum vedeti contribuitia organizatiei la promovarea dezvoltarii durabile?

„Centrul pentru Dezvoltare Democratica incearca sa lupte pentru acea dezvoltare durabila in segmentul drepturilor omului. Vrem ca oamenii sa fie constientizati ca resurse durabile – sa fie responsabili pe de o parte, iar pe de alta parte sa existe aceasta demnitate a omului.”

Mariana Nitelea, Centrul pentru Dezvoltare Democratica

Interviul complet poate fi urmarit pe pagina www.societal.ro

 

Seria de interviuri „Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila”

Societal invita organizatiile societatii civile la un dialog pe tema dezvoltarii durabile pornind de la propriile activitati, proiecte si experiente. Startul campaniei este dat de 30 de ONG-uri, care explica intr-o serie de interviuri care este contributia lor la dezvoltarea durabila. Campania invita  toate organizatiile non-profit interesate de demersul Societal sa promoveze principiile dezvoltarii durabile. Detaliile despre cum se pot implica ONG-urile sunt disponibile pe pagina campaniei.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.