Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Centrul de Intervenție Terapeutică pentru persoanele afectate de autism

1

Fundația Minți Deschise inaugurează, în Bolintin Vale, Centrul de Intervenție Terapeutică pentru persoanele afectate de autism

Centrul va putea găzdui pentru terapie, în condiții ideale, circa 10 copii zilnic. Începerea terapiei corecte din timp înseamnă până la 90% șanse de recuperare pentru o persoană afectată de autism

Fundația Minți Deschise anunță inaugurarea Centrului de Intervenție Terapeutică pentru persoanele afectate de autism situat în comuna Bolintin Vale într-o primitoare casă din ansamblul rezidențial La Riviere. În cadrul centrului, vor putea fi primiți zilnic circa 10 copii care să desfășoare terapia ABA în condiții ideale, adică până la 8 ore în prezența psihoterapeutului și ședințe individuale.

“În 7 ani de când lucrez cu copii afectați de autism din Bolintin Vale am ajuns să cunosc comunitatea și să înțeleg că sunt foarte multe cazuri în care părinții nu au capacitatea de a-și ajuta copiii. Am înființat Fundația Minți Deschise în încercarea de a ajuta persoanele afectate de autism atât prin eforturile echipei de la Centru, dar și a comunității.” declară Cristina Lupașcu, Inițiatoarea Fundației Minți Deschise.

Obiectivele  Centrului de Intervenție Terapeutică „Minți Deschise

Fundația Minți Deschise își propune să intervină și să ofere suport în terapie persoanelor care suferă de autism, extinzându-și apoi aria de expertiză și către celelalte boli din sfera autismului. “Ne propunem să ajutăm fiecare copil sau persoană care ne calcă pragul printr-o terapie în condiții ideale, respectiv până la 8 ore zilnic, iar terapia să se desfășoare individual cu un terapeut, plus ore de logopedie, kinetoterapie, ateliere de creație, evenimente de socializare cu copii tipici și o ieșire pe săptămână la activități relaxante precum hipoterapie, teatru sau film.” mai afirmă psihologul Cristina Lupașcu.

Activitatea  Fundației Minți Deschise. Din 2012 cînd au fost puse bazele Fundației  Minți Deschise aceasta a desfășurat numeroase activități de conștientizare a autismului în comunitate precum și de întâlnire între copii afectați de autism și copiii tipici. Printre acestea se numără Ateliere de creație cu ocazia Mărțișorului, Petrecerea cu copiii de grădiniță de Paște, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, “Spot on T” în colaborare cu liceul biling George Coșbuc din București.

 

Autismul în România

Deși nu există statistici clare, se estimează că în România circa 30.000 de persoane sunt afectate de autism. Autismul se manifestă prin faptul că persoana afectată nu reacționează la stimuli externi, evită contactul vizual și prezintă interes excesiv pentru un număr restrâns de activități. Descoperit din timp și prin începerea recuperării în mod consecvent și corect o persoană care suferă de autism are și până la 90% șanse de recuperare.

Prieteni ai proiectului

Raiffeissen Bank, Corsarul Roșu, Confin, Primăria orașului Bolintin Vale.

Fundația Minți Deschise workshop

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Au scris despre noi | Autismterapieaba

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.