Centre de consiliere pentru meşteşugari

0

World Vision România inaugurează primele două centre de consiliere pentru meşteşugari din România

Proiectul “Atelierul de meşteşuguri”continuă să-i ajute pe meşterii care doresc să se dezvolte

Astăzi, 29 aprilie 2013, Fundaţia World Vision România deschide la Craiova şi Râmnicu Vâlcea primele două centre de informare şi consiliere pentru meşteşugari din România. Iniţiativa este parte a proiectului “Atelierul de meşteşuguri” care urmăreşte să sprijine dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale în mediul rural, regiunea Sud – Vest Oltenia.

Cele două centre oferă meşterilor populari informaţii despre oportunităţi de promovare şi dezvoltare în cadrul proiectului, scrierea unui plan de afaceri, formalităţi legale pentru deschiderea unei asociaţii sau firme, surse de finanţare şi calendarul târgurilor de artizanat 2013 – 2014.

Birourile de informare se află la Râmnicu Vâlcea în strada Henri Coandă nr. 12A (sediul World Vision România) şi la Craiova în str. Electroputere nr. 2 (liceul UCECOM Spiru Haret). Programul de lucru este de luni până joi între orele 15:00 – 17:00, iar vinerea între 12:30 şi 14:30. Mai multe informaţii se pot obţine de la coordonatorii proiectului, pentru Vâlcea – Denisa Pomană (tel. 0736.444.821) şi pentru Craiova – Cristina Miulescu (tel. 0736.444.820).

Înfiinţarea punctelor de informare şi consiliere pentru artizanii olteni dă startul celei de-a treia etape a proiectului “Atelierul de meşteşuguri”. În lunile următoare, meşterii instruiţi în ţesătorie manuală şi antreprenoriat în primele etape ale proiectului pot obţine finanţarea planurilor de afaceri concepute cu ajutorul cunoştinţelor dobândite la cursuri.

În acelaşi timp, obiectele de artizanat lucrate de ei vor fi promovate pe internet prin intermediul catalogului online “Târgul de la sat” care va fi lansat în luna mai şi vor ajunge în zece expoziţii cu vânzare în pensiuni rurale din zona Olteniei.

Participarea la toate activităţile proiectului este gratuită şi deschisă tuturor meşteşugarilor din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi şi Râmnicu Vâlcea, indiferent de meşteşugul practicat. Singura condiţie este ca aceştia să locuiască în mediul rural.

„Atelierul de meşteşuguri” este un program integrat de calificare, dezvoltare a competenţelor antreprenoriale, suport şi consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale din mediul rural din regiunea Sud – Vest Oltenia. Proiectul este finanţat din fonduri europene prin POSDRU şi se desfăşoară în perioada februarie 2012 – ianuarie 2014.

Fundaţia World Vision România desfăşoară proiectul „Atelierul de meşteşuguri” în cadrul Programului pentru agricultură şi dezvoltare economică care promovează investiţiile în capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltării economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung, în acord cu valorile şi tradiţiile locale. World Vision România încurajează acest proces pentru a îmbunătăţi condiţile de trai ale familiilor cu scopul final de a oferi copiilor şanse sporite de educaţie, dezvoltare şi bunăstare.

DSCF1203

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează