Cele zece porunci ale zilelor noastre / Întâlnirile ARCEN

0

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN revine toamna aceasta la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, cu o nouă serie de întâlniri în cadrul proiectului „Eseuri de duminică”, ce vor avea loc în trei duminici consecutive, în zilele de 13, 20 şi 27 octombrie, începând de la ora 19.00.

News_ARCEN_13_octombrie
De această dată, dezbaterile din cadrul evenimentului vor aborda un nou domeniu, și anume filozofia culturii, urmând a aduce înaintea publicului trei cărţi de actualitate: „Cele zece porunci ale zilelor noastre” de André Chouraqui„Socrate. Un om pentru timpurile noastre” de Paul Johnson și „Regele și cadavrul” de Heinrich Zimmer.

Așadar, “Întâlnirile ARCEN” vor debuta duminica aceasta, 13 octombrie, la ora 19.00, cu o discuție pe baza lucrării lui André Chouraqui„Cele zece porunci ale zilelor noastre. Zece porunci pentru a-l împăca pe Om cu omenescul„, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Împreună cu Francisca Băltăceanu și Monica Broșteanu, specialiste în filologie și teologie, se va aprofunda înțelesul celor Zece Porunci, se va căuta sensul acestora în epoca contemporană, urmând a dezbate ideea centrală a lui André Chouraqui, conform căreia cele Zece Porunci au caracter universal și vizează, până astăzi, întreaga lume, indiferent de confesiunea religioasă.

În deschiderea evenimentului, ARCEN va prezenta un reportaj care va ilustra percepţia omului de rând asupra Decalogului, acesta fiind punctul de plecare al dezbaterii, iar la final cele două invitate vor intra în dialog cu publicul.

Următoarele întâlniri se vor bucura de prezența lui Andrei CorneaBogdan Mincă(20 octombrie) și Anca Manolescu (27 octombrie).

ARCEN invită publicul larg să dedice după-amiaza de duminică filozofiei și să se lase antrenat astfel într-o firească „activitate a omenescului”, anume căutarea înțelepciunii.

            Intrarea la eveniment este liberă.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează