Cele mai bune spectacole de teatru independent – premiate la UNDERCLOUD 2013

0

Între 20 și 31 august, cele mai importante producții de teatru independent s-au adunat sub norul prietenos de la Muzeul Țăranului Român.

Timp de 12 zile, la UNDERCLOUD – Festivalul de Teatru Independent (de orice) au avut loc 28 de evenimente. Peste șase mii de spectatori prezenti la festival au putut vedea pe scena actori consacrați precum  Maia Morgenstern, Horațiu Mălăele, Marius Manole, Medeea Marinescu sau Marian Râlea dar și un număr mare de actori la început de drum, au putut asista la spectacole lectură, spectacole de teatru dans, teatru-concert și au putut vedea singurul spectacol de teatru acrobatic din România.

Sâmbătă, în ultima zi a festivalului, au fost decernate premiile UNDERCLOUD. Sanda Manu, Anca Sigartău, Cristina Bazavan și George Ivașcu au format juriul celei de-a șasea ediții. Selecția eterogenă e reflectat fidel stagiunea 2012-1013 a teatrelor independente.

Premiul pentru cel mai bun actor a fost acordat, la egalitate, lui Cătălin Babliuc (pentru rolul din spectacolul „7 dintr-o lovitură”, regia Lia Bugnar) și lui Matei Chioariu (pentru rolul din „LSD  Theatre Show”, regia Horia Suru).

Matei Chioariu si Catalin Babliuc_Premiul pentru cel mai bun actor

Andreea Grămoșteanu a luat premiul pentru cea mai bună actriță (pentru rolul din „Fragil”, regia George Dogaru), iar premiul UnderCloud a fost acordat spectacolului „Cină cu prieteni” (regia Claudiu Goga).

Juriul a decis acordarea a două premii speciale pentru două comedii care au alungat norii de sfârșit de vară: spectacolele „Mă mut la tata” (regia Gelu Colceag) și „Un bărbat și mai multe femei” (regia Magda Catone și Claudiu Bleonț).

Premiul pentru cel mai bun spectacol a fost acordat ex aequo spectacolului de teatru dans „Zic Zac” de Andrea Gavriliu și spectacolului scris și regizat de Lia Bugnar: „7 dintr-o lovitură”.

Anghel Damian si Maria Obretin_7 dintr-o lovitura_Cel mai bun spectacol

Premiile reflectă deviza UNDERCLOUD: „calitate, nu notorietate”. UNDERCLOUD susține ariștii tineri, care nu se tem să experimenteze. UNDERCLOUD susține spațiile în care teatrul independent înseamnă să fii mai aproape de public, să ai libertatea de a crea spectacolele pe care vrei să le vezi.

Actorii Maia Morgenstern, Medeea Marinescu și Marius Manole cred în misiunea festivalului și recomandă mișcarea independentă:

Maia Morgenstern recomandă: „…vă promit ca veți deveni dependenți de aceasta mișcare, mai mult decat un festival...” http://www.youtube.com/watch?v=RFUYw75ongk&feature=youtu.be

Medeea Marinescu recomandă:  „UnderCloud e o stare…http://youtu.be/feOvhqU3-70

Marius Manole recomandă: „…veniti către teatrul independent…”  http://www.youtube.com/watch?v=kFNBfFnLP9A&feature=youtu.be

 

Pentru 2014, când UNDERCLOUD va împlini cei şapte ani de-acasă, organizatorii plănuiesc să-l scoată în lume: selecţia, mai bogată decât anul acesta, va include și spectacole de teatru independent și din străinătate.

Directorul Festivalului: Chris Simion, regizor & scriitor
Director executiv: Carla-Maria Teaha, PR, actriță
Director de program: Marius Zarafescu, teatrolog

Producători: Compania de Teatru D’ AYA şi Marla Image Boutique
Recomandat de Radio Guerrilla
Promovat de: 24 FUN, Romania Liberă, Academia Cațavencu, Elle, IQads, Realitatea.net, LiterNet.ro, Ziarul Metropolis.ro, 121.ro, Port.ro, Observatorul Cultural, metropotam.ro121.ro, All Hollow, DecatoRevistă, bazavan.ro.

Premii oferite de: Radio Guerrilla, Pescariu Sport & Spa, Vitantis, PadinaFest, Blue Air, Sora & Asociații, Editura Nemira.

Sponsor principal: Beck’s

Sponsori: Raiffeisen Bank, Aqua Carpatica.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează