Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cele mai bune filme pentru copii ale momentului vin la Kinodiseea

0

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Film pentru Copii, Kinodiseea, se va desfășura între 16 și 21 noiembrie în București, la Cinema Studio, Cinema Eforie și Sala Elvira Popescu. Kinodiseea revine cu un caleidoscop de filme distractive, educative şi stimulative pentru copii și părinți, care nu pot fi urmărite în mod obișnuit la televizor sau în cinematografe. De asemenea, cu mic, cu mare, spectatorii se vor putea bucura în acest an de o secțiune specială dedicată filmelor clasice Disney și vor putea participa la ateliere de inițiere în cinematografie, precum și la un bal mascat.

Cele mai bune opt lungmetraje pentru marele ecran ale anului 2012, premiate la Festivalul Internațional de Film de la Berlin sau la European Film Awards, sosesc în Competiție la Kinodiseea, în premieră națională. Capetele de afiș sunt Zarafa, povestea prieteniei dintre un băiețel și o girafă și a călătoriilor lor pline de neprevăzut, Gattu, un film despre un oraș fantastic, plin de zmee și Dragonul de gheață, povestea unui băiat aflat în căutarea unui nou cămin, ce trece printr-o mulțime de aventuri, se îndrăgostește pentru prima oară, descoperă balenele și își face prieteni neobișnuiți.

Filmele provin din Cehia, Olanda, Franța, Suedia, India, Estonia și Letonia și sunt atât producții de animație, cât și filme cu actori. La finalul proiecțiilor speciale ale filmelor din Competiție, copiii îi vor putea întâlni pe regizorii sau pe actorii de pe marele ecran și le vor putea pune întrebări legate de filme. Proiecțiile sunt programate în fiecare zi de la orele 10:00, 12:00 și 19:00. Accesul la primele două proiecții șila Retrospectiva Disney este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Secțiunea specială din acest an este dedicată filmelor Disney, pentru ca cei mici să aibă șansa să urmărească, cot la cot cu adulții, unele dintre lungmetrajele clasice care au bucurat copilăria multor generații. Cartea junglei, Regele Leu sau Frumoasa și Bestia sunt doar câteva dintre titlurile care vor anima programul Kinodiseea.

”Copiii au nevoie de eroi și de povești, iar accesul la filme de calitate, potrivite pentru vârsta lor, îi va pune față în față cu eroi adevărați, îi va fascina, le va deschide orizontul și provoca imaginația. De aceea am și înființat acest festival – pentru că acest tip de cultură croită pe măsura celor mici este atât de puțin accesibilă în România, dar atât de necesară pentru minți mai deschise și un imaginar mai divers, lucruri care dau culoarea oricărei copilării fericite”, spune Daniel Mitulescu, Directorul Festivalului.

Filmele, subtitrate sau dublate în limba română, în funcție de recomandarea de vârstă, se adresează copiilor între 5 și 14 ani, educatorilor, bunicilor și părinților. Filmele Kinodiseea reușesc să construiască o punte de comunicare între părinți și copii, înlesnind procesul de înțelegere dintre cele două generații.

Juriul este și în acest an format din copii, cei mai în măsură să acorde Premiul pentru Cel mai bun film. Pe lângă selecția de producții internaționale pentru copii, cei mici vor avea ocazia să participe la workshopuri de actorie, montaj, costume, handmade, susținute de specialiști care îi vor iniția în tainele cinematografiei. Mai mult, copiii se vor bucura de nenumărate surprize și de un bal mascat, unde își vor putea întâlni personajele preferate.

 

Părinții vor putea găsi mai multe detalii despre filme, trailer-ele acestora, precum și programul complet al festivalului pe website-ul  www.kinodiseea.ro/, iar pagina de Facebook (www.facebook.com/kinodiseea) le va sta la dispoziție cu noutăți în timp real și concursuri cu premii jucăușe.

KINOdiseea este membru al Asociației Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) şi este, de asemenea, partener al celor mai importante festivaluri internaţionale de film pentru copii din Europa, precum Kristiansand International Children’s Film Festival (Norvegia), aflat la a 15-a ediție, Zlin Film Festival (Cehia), aflat la a 52-a ediție şi International Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia), aflat la ediția cu numărul 29.

Festivalul Internațional de Film pentru Copii, Kinodiseea, este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Sectorului 5, Primăriei Generale a Municipiului București, sponsorizat de Apa Nova, proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Despre Asociația Culturală Metropolis

Asociaţia Culturală Metropolis, înfiinţată de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tânăr, precum Festivalul Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea, la care au participat la cele trei ediții de până acum peste 20 000 de persoane, Caravana Metropolis – Cinema în aer liber, care a înregistrat cel mai mare public al unui cinematograf în aer liber din România, 80 600 de spectatori în cele 10 săptămâni de proiecții și Balkanik Festival, singurul festival de muzică și cultură balcanică din România, cu un public de peste 10 000 de persoane la cele două ediții.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.