Cel mai puternic laser din lume!

0

România – în parteneriat cu Ungaria şi Cehia – face parte dintr-un proiect de cercetare pentru dezvoltarea la Măgurele (judeţul Ilfov) a unui laser de înaltă putere!

Laserul de mare putere ar putea fi folosit în diferite domenii, în special cercetarea medicală şi neutralizarea deşeurilor atomo-nucleare. Proiect presupune o finanţare de 280 milioane de euro din fonduri europene.

„Este cel mai mare proiect de cercetare ştiinţifică realizat vreodată în ţară, Romånia fiind desemnată să găzduiască cel mai puternic laser construit vreodată în lume“, a anunţat, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului, ministrul Educaţiei şi Cercetării, potrivit curentul.ro

PS: Mulţumim Andrei Radu pentru informaţie!

foto Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează