Cea mai mare biblioteca de chimie din tara este gratuita si te asteapta:)

0

BIBLIOTECA CHIMIEI, la dispoziția ta!

Biblioteca Chimiei S.A. este o bibliotecă publică gratuită, specializată, cea mai mare în domeniul chimiei din ţară şi unică prin volumul şi calitatea fondului documentar.

De la înfiinţare (1952) şi în continuare, politica de achiziţie a vizat achiziţionarea celor mai importante surse de informare pentru domeniul chimiei şi petrochimiei.

În fondul documentar al bibliotecii sunt prezente principalele surse de informare din domeniu:

  • 44.000 volume de cărţi, între care cele mai importante enciclopedii specializate şi generale editate pe plan mondial
  • 930 de titluri de reviste de specialitate, în colecţii complete şi consecutive pe perioade de 50 – 60 ani, reprezentând 142.300 volume de periodice
  • cea mai importantă revista de specialitate „Chemical Abstracts ” de la apariţie, 1907 – 1995, 2002 – 2008

Studenţii, doctoranzii, cadrele universitare, cercetătorii, proiectanţii şi specialiştii din domeniul chimiei şi din alte domenii conexe au acces, fără taxe, în sala de lectură, unde pot consulta întregul fond documentar.

Sala de lectură oferă condiţii deosebite de studiu (aer condiţionat, lumină, linişte, curăţenie, îndrumări de specialitate) și funcţionează de luni până joi, între orele 8:00 – 16:00 și vineri, între orele 8:00 – 13:30.

Biblioteca Chimiei este singura deţinătoare din România a colecţiei complete a revistei de referate  „Chemical Abstracts ” de la apariţie (anul 1, nr.1, 1907) şi, de asemenea, a tuturor indexurilor colective pe 10, respectiv pe 5 ani. Cele mai multe enciclopedii străine de specialitate, dicţionare tehnice şi lingvistice, precum şi  Chemical Abstracts au colecţii organizate în sala de lectură unde este permis tuturor cititorilor accesul liber la raft.

În anul 1995 Biblioteca a fost auditată de specialiştii de la British Library în cadrul programului PHARE. În raportul de auditare se menţionează caracterul remarcabil al colecţiilor, biblioteca fiind comparată (la scara specializării în domeniul chimiei) cu British Library.

Din 1997, Biblioteca este susținută din fondurile proprii de finanțare ale companiei de automatizări industriale și sisteme de măsură Syscom18.

  • Adresa: Bucuresti, Calea Plevnei 139 B . Telefon: 021.316.70.24

 

————————————————————————————————————————————————

Syscom18 in sprijinul cercetarii stiintifice

Exista in Romania proiecte de sustinere a cercetarii stiintifice dincolo de dificultatile cu care se confrunta acest domeniu la nivel national. Iar in spatele lor se afla o companie a carei legatura cu lumea stiintifica este mai degraba una de suflet si de traditie. Este vorba despre o companie de automatizari si sisteme de masura, Syscom18, al carei presedinte a decis, acum 14 ani, sa se implice activ in sustinerea unei institutii stiintifice si a proiectelor asociate acesteia: Biblioteca Chimiei, in cadrul careia se editeaza doua reviste de specialitate, si un eveniment anual singular in Romania si Europa de Sud-Est – Conferintele de Chimie Contemporana.

“Ceea ce ne propunem prin sustinerea acestor proiecte stiintifice este sa valorificam potentialul pe care Romania il are la nivelul cercetarii in domeniul chimiei si totodata sa tragem un semnal de alarma pentru a readuce statutul de cercetator la locul cuvenit. Din pacate, libertatea de actiune si motivatia cercetatorilor romani sunt uneori infranate de subfinantarea proiectelor. Noi am fost printre putinii care au inteles ca o cercetare de succes necesita in primul rand o concentrare a eforturilor pe toate planurile.”, considera Ion Andronache, presedintele companiei Syscom18.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.