Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Buzău iubește Teatrul

0

Festivalul de Teatru de la Buzău își caută jumătatea

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Buzău iubește Teatrul a ajuns la jumătate!

Programul actualei ediții stă sub semnul iubirii și aduce în fața spectatorilor buzoieni câteva dintre cele mai aplaudate titluri ale companiilor teatrale din țară, alături de și spectacole studențești și o serie de evenimente speciale: spectacole stradale, lansări de carte și ateliere dedicate copiilor.

Foto_Romeo si Julieta_ Adriana Grand

Primele patru zile de festival au adus la Buzău patru povești de dragoste primite cu mare entuziasm de către publicul buzoian: Romeo și Julieta (direcția de scenă: Victor Ioan Frunză), Un tramvai numit dorință (regia: Andrei și Andreea Grosu), Prenumele (regia: Răzvan Săvescu), Fluturii sunt liberi (regia: Erwin Șimșensohn).

Seria spectacolelor din cea de-a doua parte a săptămânii (24 – 27 mai) îi va aduce pe scena Teatrului „George Ciprian” din Buzău pe câțiva dintre cei mai aplaudați actori români – Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern – dar și pe mulți dintre actorii noii generații, în spectacole precum: Zadarnicele chinuri ale dragostei după William Shakespeare (regia: Alexandru Bogdan, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava), Aproape de John Cariani (regia: Vlad Cristache, Teatrul Tineretului Piatra Neamț), Varșovia: Ghid turistic de Hillel Mittelpunkt (regia: Eugen Gyemant, Teatrul Evreiesc de Stat din București) și Scrisori de dragoste  de A.R. Gurney (regia: Mircea Cornișteanu, Creart).

Totodată, continuă seria spectacolelor realizate de studenții facultăților de teatru din țară, găzduite în fiecare seară de Club No Limit: Adunarea femeilor (UNATC „I.L. Caragiale”, București), Zbor deasupra unui cuib de cuci (Facultatea de Arte – Universitatea „Ovidius” din Constanța) și Două piese cu o femeie (Facultuatea de Teatru – Universitatea de Arte „George Enescu”, Iași).

Sâmbătă, 27 mai, de la ora 11.00, Sala Amfiteatru a Teatrului „George Ciprian” va găzdui dezbaterea intitulată Festivalurile de teatru și dezvoltarea creativă a comunităților, un dialog privind impactul festivalurilor de teatru în cadrul comunităților cu infrastructură culturală mai puțin dezvoltată, la care vor participa directori ai unor manifestări de acest gen din țară.

BUZĂU IUBEȘTE TEATRUL!

Le mulțumim spectatorilor, sponsorilor și partenerilor noștri îndrăgostiți de teatru!

Ne găsiți și online, pe website-ul Teatrului „George Ciprian”:

http://www.teatrulgeorgeciprian.ro/teatru/buzau-iubeste-teatru/

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului de Teatru de la Buzău a fost organizată cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, al Ministerul Culturii și Identității Naționale și al UNITER.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.