Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ce se poate face cu o zi de naştere, un antreprenor şi o fundaţie comunitară?

2

Fundaţia Comunitară Bucureşti, prin fondul Dragoș Nicolaescu,  acordă finanțări în valoare de 3.000-7.000 de lei unei inițiative care își propune să aibă impact în comunitatea locală, într-un mod sustenabil financiar. 

Pe lângă finanțare, proiectul selectat va beneficia și de servicii de consultanță oferite de către inițiatorul fondului – Dragoș Nicolaescu, antreprenor, specialist în coaching și consultant de business pentru start-up-uri vocaționale.

Mesajul lui Dragoș Nicolaescu pentru cei care doresc să aplice:

“Întrucât vocația și misiunea mea este antreprenoriatul vocațional, îmi doresc să susțin proiecte care îi ajută pe oameni să își trăiască viață autonomi și fericiți. Pentru asta au nevoie să învețe și să fie ajutați să descopere cum pot trăi din pasiunea lor, cum pot avea un trai decent făcând ceea ce iubesc, într-un mod plin de respect și demnitate. Orice lucru care vă face plăcere să îl faceți, cu puțin timp și efort poate să devină o pasiune. Orice pasiune poate să fie valorificată, adică să câștigi bani făcând ceea ce îți place.

Indiferent că vă adresați copiilor, adolescenților, tinerilor, adulților sau pensionarilor, hai să le găsim pasiunile și să le transformăm într-o sursă de venit, oricât de mică ar fi ea la început.”

Cine poate să aplice?

Oricine îndeplinește următoarele 3 condiții poate aplica la finanțare:

 • are o idee bună de pe urma căreia beneficiază o mică comunitate de oameni din București sau lfov
 • propune un proiect care are o echipă suficient de motivată cât să pună în practică ideea până în mai 2013
 • ia în considerare activități/strategii prin care urmărește ca pe viitor să-și genereze venituri proprii si să se autofinanțeze

 

Detalii despre proiect și cum poate aplica, veți găsi aici

Fondurile oferite proiectului câștigător sunt strânse cu ocazia zilei de naștere a lui Dragoș Nicolaescu. În locul cadourilor oferite în mod obișnuit de ziua sa, Dragoș încurajează invitații să doneze banii în fondul destinat proiectului, deschis și gestionat de Fundația Comunitară București. Pe lângă fondurile oferite, Dragoș se va implica cu experiența sa în dezvoltarea ideii finanțate și modul în care aceasta să poată să devină sustenabilă financiar.

————-

Dragoș Nicolaescu are o experiență de peste 15 ani în domeniul IT&C, 17 ani în vânzări și 7 ani în managementul mai multor companii companii internaționale și locale. În prezent este antreprenor, specialist în coaching și consultant de business pentru start-up-uri vocaționale.

fundatia comunitaraFundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Colectăm fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Ne-am înfiinţat în 2011 şi suntem parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte şapte fundaţii comunitare din țară.

—-

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

2 comentarii

 1. avatar
  ciutureanu rodica on

  Imi pare rau ca nu pot aplica si eu !Observ ca zona de finantare nu include si zona Doljului….as fi avut cateva idei concrete , dar daca nu se poate !!!!

  Este o initiativa excelenta !Succes !!!!

 2. Pingback: Cum se face astăzi responsabilizarea…

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.