Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ce pot face 20 de femei pe un șantier?

0

Pentru a susţine şi promova proiectul Casa Mihail

Habitat for Humanity România a organizat evenimentul Women Build

Habitat for Humanity România a organizat prima ediție a evenimentului ”Women Build”. Cu această ocazie 20 de femei curajoase au lucrat pe șantierul Habitat din satul Novaci, judeţul Giurgiu, pentru a ajuta la construirea unui centru pilot pentru persoane cu dizabilități, numit ”Casa Mihail”. Doamnele au lucrat la armătură, la etrieri şi la fundația casei, aceasta fiind în faza de început a construcției.

Women Build, 25 mai (7)Proiectul pe care mișcarea ”Women Build” îl sprijină va asigura o locuință pentru 6 persoane cu dizabilități mintale care acum locuiesc în centre rezidenţiale aparţinând DGASPC. Casa va fi complet accesibilizată şi se doreşte a deveni un model de incluziune şi valorizare socială a persoanelor cu dizabilități.

Pentru a promova dreptul persoanelor cu dizabilităţi la o viaţă independentă şi integrată în comunitate, Habitat for Humanity Romania organizează o serie de evenimente sub umbrela Women Build. Această mișcare se adresează tuturor doamnelor şi domnişoarelor care nu se feresc să înlocuiască pantofii cu bocancii, pixul și calculatorul cu ciocanul și care au puterea de a schimba în bine lucrurile din jurul lor.

„Este o experiență unică și mă bucur că am putut, încă o dată, să contribuim nu numai cu cimentul pentru o fundație solidă, dar și cu munca entuziastă a colegilor din companie. Fiecare experiență de voluntariat pe șantierele Habitat for Humanity este o ocazie pentru oamenii din Lafarge România să voluntarieze în beneficiul celor care au nevoie de o casă simplă, decentă şi accesibilă ca preţ. Încurajarea mea pentru toţi cei care vor să se alăture unei cauze care merită este: ”Veniţi alături de noi!”, spune Camelia Săvoiu, CSR&Public Affairs Manager în cadrul Lafarge România.

Până la finalizarea Casei Mihail, vor mai avea loc alte două ediţii ale Women Build: pe 20 iulie şi în august. Înscrierile la aceste evenimente se fac pe site-ul http://www.wb.habitat.ro/.

Mişcarea Women Build este un concept al Habitat for Humanity International şi a început în anul 1998, iar de atunci până în prezent au fost ridicate 1.600 de case numai cu ajutorul doamnelor şi domnişoarelor care arată că nu se tem de munca fizică şi doresc să-şi ajute semenii în nevoie. Le mulţumim tuturor partenerilor noşti în acest proiect, precum şi doamnelor care s-au alăturat mişcării Women Build şi au demonstrat că oricine poate să devină fundraiser pentru o cauză nobilă”, declară Gabriela Grigori, Director Dezvoltare Resurse şi Comunicare Habitat for Humanity România.

Partenerii proiectului Casa Mihail sunt: Open Society Foundations – Iniţiativa de Sănătate Mintală, PRO ACT SUPORT, Lafarge România, Wienerberger Sisteme de Cărămizi şi Saint Gobain Initiatives Foundation.

Women Build, 25 mai (3)

Despre Open Society Foundations – Inițiativa de Sănătate Mintală

În toată lumea, personele marginalizate sau discriminate sunt lipsite adesea de îngrijire medicală sau beneficiază de servicii precare. Open Society Foundations dorește să stabilească politici și practici de sănătate bazate pe modele și promovează incluziunea socială, drepturile omului și justiția. Apără drepturile persoanelor instituționalizate și promovează locuirea în interiorul comunităților ca cetățeni egali cu respect, demnitate, acces la principalele servicii și dreptul de a alege cum să-și trăiască viața.

Despre PRO ACT SUPORT

ProACT este o organizație non-profit având credinţa fermă în potenţialul de dezvoltare al fiinţei umane şi al creării unei societăţi în care fiecare se regăseşte şi contează. Valorile Pro ACT Suport sunt pe cât de simple, pe atât de puternice: încredere, respect faţă de fiinţa umană, credinţa în autodeterminare, justiţie socială, empatie, responsabilitate faţă de generaţiile viitoare. Prin proiectul Casa Mihail, Pro ACT dorește să continue demersul început prin Centrul pilot de incluziune socială – Casa Tufa – de a  sprijini persoanele cu dizabilități să devină cetățeni prețuiți de oamenii din jur și contribuabili ai comunității locale.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea precară a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfăşurate în ţară, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Argeş, Bacău, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova şi Suceava. În România, Habitat for Humanity România a dezvoltat proiecte diverse pentru grupuri vulnerabile, construind case complet accesibilizate pentru persoane cu multiple dizabilități. În anul 2009, Iniţiativa pentru Sănătate Mintală și Habitat for Humanity România și-au unit pentru prima dată forțele alături de Fundația “Pentru Voi” pentru îmbunătățirea condițiilor de locuire pentru 6 persoane cu dizabilități din Timișoara.

 

www.habitat.ro

www.facebook.com/habitat

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.