Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ce-am facut la Pestera cu cei 10.000 de copacei

0

La Peştera, ploaia a venit la timp

10.000 de copăcei formează, din acest weekend, perdeaua forestieră de protecţie a drumului care leagă localităţile constănţene Peştera şi Izvoru.

Plantăm fapte bune în România a reuşit să mobilizeze peste 300 de voluntari din Bucureşti, Constanţa şi Medgidia, care au plantat puieţi de glădiţă şi sălcioară. Acţiunea de sâmbătă este un alt proiect important al iniţiavei, după ce în anii precedenţi 4 hectare de teren degradat au fost înlocuite cu o pădure plantantă de voluntari.

Pestera_in_imagini

În pofida avertismentelor meteorologice, acţiunea a fost una reuşită, ploaia care a venit abia la final a  udat cei 10.000 de copăcei.

Primăria comunei Peștera a susținut plantarea de sâmbătă, fiind astfel un partener constant al inițiativei.

Plantăm fapte bune în România” s-a bucurat de ajutorul echipelor din Centrul pentru Resurse Civice, Pathos – Departamentul de Mediu, CISV Romania cât și al voluntarilor din cadrul  BDO Audit,  CBRE Real Estate Consulting, DB Schenker Romtrans, Eurolines Romania, Inmedio.ro, MEGA IMAGE, UniCreditTiriacBank şi Webhelp Romania.

„Implicarea de care au dat dovadă toţi cei prezenţi sâmbătă la Peştera a fost una exemplară. Voluntarii şi-au manifestat interesul de a participa şi la alte acţiuni pe care le vom organiza”, a declarat Liana Buzea, fondatorul „Plantăm fapte bune în România”.

Sâmbătă, 25 aprilie, voluntarii vor fi prezenţi în localitatea Bălțați din judeţul Iaşi.

Cei care doresc să se alăture acțiunilor „Plantăm fapte bune în România” de anul acesta, o pot face în calitate de voluntari la acțiunile pe teren (pe cont propriu, cu grupul de prieteni), scriindu-ne la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro  sau direcţionând 2% din impozitul pe venit (detalii pe: http://plantamfaptebune.ro/2-pentru-padurile-romaniei/ ).

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.