Castelul Peles + castele din Bavaria alaturi in UNESCO?

1

Autoritatile romane au demarat discutii cu nemtii din Bavaria pentru pentru a introduce castelul Peles in patrimoniul UNESCO, alaturi de castelele regale din Bavaria.

Castelul Peles ar putea fi introdus pe lista UNESCO alaturi de castelele din Bavaria. Cel putin asa sustine ministrul Culturii.

„Pentru Castelul Peles am inceput discutiile cu nemtii, cu Bavaria, pentru ca nici Germania, nici Landul Bavaria, nu are posibilitatea de a include castelele regale din Bavaria si nici noi nu avem cum sa introducem o pozitie singulara pentru Castelul Peles. Si atunci vrem sa mergem impreuna cu Bavaria. Am fost in septembrie, octombrie, la Munchen si am discutat cu omologul meu despre acest subiect. Avem si acordul de principiu al Casei Regale de a introduce si Castelul Peles pe lista. Dar doar impreuna putem merge, pentru ca nici noi, nici bavarezii singuri nu pot”, a spus Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

Sursa: antena3.ro

PS: Multumim Vali pentru informatie!


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

  1. avatar

    Foarte bine daca ar include castelul Peles pe lista UNESCO. L-am vizitat, e frumos, se merita. Sper sa le reuseasca initiativa.

Comentează