Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger – cu un pas mai aproape de finalizare

0

Construirea Casei e4 din cărămidă de la Wienerberger a ajuns într-o nouă etapă, continuându-se astfel drumul prin care prima construcție de acest gen din sud-estul Europei va deveni „acasă“ pentru familia beneficiară.

Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger are la bază sistemul complet de zidărie ceramică Porotherm, utilizând blocuri ceramice Porotherm 38 STh din gama Porotherm TermoExpert pentru zidăria exterioară, blocuri ceramice din gama Porotherm Interior pentru compartimentare, mortar Porotherm TM, planșeul ceramic Porotherm și buiandrugi Porotherm.

Corneliu Fecioru_Casa e4 Wienerberger“Utilizarea sistemului complet de zidărie ceramică în construcția Casei e4 din cărămidă de la Wienerberger oferă avantaje imbatabile: păstrarea temperaturii optime prin eliminarea punților termice, maximizarea calităților unei construcții durabile și confortabile. În plus, sistemul complet de zidărie ceramică oferă rapiditate în execuție, costuri reduse la manoperă, precum și un microclimat sănătos. Proiectul Casa e4 este, de fapt, un excelent studiu de caz pentru toți cei interesați să-și construiască o casă în viitorul apropiat. El demonstrează că o locuință performantă energetic poate fi realizată cu un cost accesibil, printr-o proiectare riguroasă, prin utilizarea unor materiale de construcții de o calitate foarte bună și o atentă supervizare a lucrărilor de execuție”, declară
Corneliu Fecioru, Membru în Consiliul de Administrație, Vânzări și Marketing, Wienerberger Sisteme de Cărămizi.

Planșeul ceramic montat la Casa e4 este compus din grinzi precomprimate în înveliș ceramic Porotherm și blocuri ceramice pentru planșeu: Porotherm 60 și Porotherm 45. În prezent, pe piața din România, planșeul ceramic Porotherm reprezintă una din cele mai bune soluții în categoria planșeelor mixte cu nervuri de beton armat. Soluția Porotherm pentru planșee oferă o capacitate portantă deosebită, eficientizează consumul de beton și armătură, și oferă un timp de execuție cu până la 30% mai rapid față de produsele clasice de beton armat, economisind astfel atât materiale, cât și timp necesar manoperei.

Planseu ceramic

Blocul Porotherm 38 STh este inspirat din natură, având o structură interioară asemănătoare cu un fagure de miere prin care se obține o eficiență termică ridicată în comparație cu alte produse din piață. Acest tip de bloc ceramic are cea mai bună conductivitate termică, fiind un produs unic, sub patent exclusiv Wienerberger.

Încă o modalitate prin care Wienerberger dorește să transforme acest proiect unic într-un cămin pentru familia beneficiară, este personalizarea cu numele acestora a fiecărei cărămizi Porotherm folosită la construcția primei Case e4 din România. Astfel, beneficiarii, familia Forțescu, simt cu adevărat că această casă le aparține. Cei patru membri ai familiei au vizitat de curând fabrica de cărămidă de la Tritenii de Jos, județul Cluj, descoperind astfel tehnologia avansată de producție a cărămizilor Porotherm:

Lucrările la Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger, care au fost demarate la jumătatea lunii iunie 2014 în Paradisul Verde din Corbeanca, județul Ilfov, sunt în plină desfăşurare, fiind finalizată în prezent montarea peste parter a planșeului ceramic Porotherm din gama Porotherm Complet și continuarea zidăriei la etaj.

Conceptul e4 înseamnă eficiență energetică, economie, reducerea impactului asupra mediului, emoție și sănătate. Mai multe informații despre soluțiile integrate utilizate la construirea Casei e4 sunt disponibile pe www.casae4.ro și www.Facebook.com\WienerbergerRomania.

Despre Wienerberger

Wienerberger Sisteme de Cărămizi este cel mai mare producător de blocuri ceramice din România. Compania deţine trei unităţi de producţie la nivel local, acestea fiind cele mai moderne unităţi de acest tip din ţară. Fabricile sunt localizate în Gura Ocniţei – Dâmboviţa, Sibiu şi Tritenii de Jos – Cluj. Wienerberger, cel mai mare producător global de cărămizi, a intrat pe piaţa din România în anul 1998 şi este unul dintre cei mai mari investitori din domeniul producţiei de materiale de construcţii. Principalele produse sunt sistemele de zidărie ceramică Porotherm şi Terca. Wienerberger AG deţine poziţia de lider pe piaţa de ţiglă ceramică din Europa prin brandurile Koramic şi Tondach şi este numărul unu pe piaţa de pavele de beton din Europa Centrală şi de Est, prin brandul Semmelrock. Wienerberger AG este unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme ţevi prin companiile Pipelife, unul dintre liderii mondiali în producția de sisteme de ţevi de plastic şi Steinzeug Keramo, cel mai mare producător european de ţevi ceramice.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.