Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Career After University pentru studenții din domeniul financiar

0

Pe data de 5 aprilie, AIESEC București, parte a celei mai mare organizații conduse de tineri, organizează Career After University, un proiect adresat studenților din ani terminali interesați să intre pe piața locurilor de muncă în sectorul economic. 80 de studenți vor fi selectați pentru a lua parte la eveniment, primul de acest gen care vizează un public țintă specializat pe domeniul financiar.

Sursa: www.comunicatedepresa.ro

Career After University  este un proiect la prima sa ediție și a apărut ca răspuns la necesitățile studenților aflați în situația de a lua una dintre cele mai importante hotărâri din viață, și anume, aceea de a alege între un simplu job și posibilitatea de a pune bazele unei viitoare cariere. Proiectul le va facilita tinerilor interacțiunea cu mediul corporate, le va oferi posibilitatea de a intra în contact direct cu posibili angajatori din domeniul finanțelor.

Career After University  va avea loc în ziua de 5 aprilie, 2011, în Orange concept store, București și se va desfășura conform agendei:

10.00 – 10.30 Sosirea participanților

10.30 – 11.30 TotalSoft- Internships într-o companie multinațională

11.30 – 12.00 Networking

12.00 – 14.00 KPMG-Managing my Performance

14.00 – 15.00 Networking

15.00 – 17.00 KPMG- A Different Kind Of Leadership

17.00 – 18.00 Încheiere/Networking

„Pentru mine, Career after University este puntea de legatură dintre universitate și piața muncii. Studenții au oportunitatea de a afla exact ce se întâmplă în spatele ușilor marilor companii. Aceștia află partea teoretică în facultate, iar acum li se arată practic ce înseamna să fii un angajat într-un domeniu specific.” Alina Ilie, Project Manager

Până pe data de 3 aprilie 2011, studenții pot aplica online completând formularul de înscriere de pe www.aiesecbucharest.ro.

AIESEC București caută tineri hotărâți, motivați, proactivi,  care pun pasiune în ceea ce fac,  oameni cu o viziune proprie asupra viitorului care să înțeleagă faptul că domeniul financiar nu se rezumă doar la numere.

Despre AIESEC Bucuresti

AIESEC este cea mai mare organizație internațională de tineri, prezentă în 107 de tări și teritorii, cu peste 50.000 de membrii şi 62 de ani de existență. Scopul AIESEC este dezvoltarea liderilor care să aibă mai tarziu impactul necesar în societate. În Bucureşti, AIESEC are o experiență de 21 de ani în proiecte dedicate studenților, menite să le stimuleze implicarea activă în comunitatea locală și să le dezvolte calitățile şi abilitățile.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.