Care este rolul femeilor in transformarea lumii?

0

Melania Medeleanu, Lucian Mîndruţă, Leslie Hawke, Alexandru Bălăşescu şi Maria Şandor, dezbat rolul femeilor în transformarea lumii la conferinţa TEDxWomen.

Astăzi, 8 decembrie 2010 la Biblioteca Academiei Române din Bucureşti, 150 de apropiati şi fani TED alături de vorbitori români şi de invitaţii conferinţei globale, au răspuns  împreună la întrebarea “ Cum se transformă lumea sub influenţa femeilor?”

***

Transmisia live a conferinţei globale ce are loc în Washington DC va aduce comunităţii TED din Bucureşti discursurile lui Jaqueline Novogratz, maiestăţii sale Sheikha Mayassa, cercetatoarea Deborah Rhodes şi alţi activisti, cercetători şi artişti. Alături de aceştia, în spatiul de dezbatere moderat de Melania Medeleanu, se alătură voci  puternice ale spaţiului românesc : Lucian Mîndruţă, Maria Şandor, Leslie Hawke, Alexandru Bălăşescu. Temele abordate variază de la mariaje timpurii versus educaţie, până la schimbarea mentalităţilor româneşti faţă de femei, din ‘89 până în prezent.

Traversând culturi, generaţii şi sectoare diferite ale vieţii, femeile sunt recunoscute din ce în ce mai mult ca arhitecţi ai schimbării. Ele continuă să devină inovatori cu perspective nebănuite în domenii ce variază de la sisteme financiare, artă şi cercetare până la construirea unor noi direcţii pentru comunităţile şi ţările din care fac parte. În întreaga lume şi în România femeile capătă o voce din ce în ce mai puternică, cu şi despre care merită discutat, iar conferinţa TEDxWomen găzduieşte spaţiu multicultural creat pentru această conversaţie.

TEDxWomen este organizat sub licenţă de Asociaţia Generaţia Y – curator TEDxBucharest, în parteneriat cu Sistemul ONU în România. Evenimentul începe la 15:00 şi se incheie la 23:30 iar accesul se face gratuit, pe bază de invitaţie. Informaţii din timpul evenimentului vor fi disponibile pe contul de twitter @TEDxBucharest.
Conferinţa globala TEDWomen include şi discursurile fondatorului CNN Ted Turner, Directorului operaţional Facebook Sheryl Sandberg  şi a lui Madeleine Albright.

Despre TEDxBucharest

În spiritul “idei care merită împărtășite”, TED a creat TEDx. TEDx este o platformă de evenimente locale, organizate independent, ce adună oameni care să împărtășească o experiență tip TED. Conferinta principala TEDxBucharest  a acestei toamne a avut loc pe 16 octombrie, cu un line-up de 16 vorbitori ale caror discursuri sunt disponibile in format video pe www.tedxbucharest.com. TEDxWomen este unul din evenimentele comunitare care coaguleaza fanii TED in Bucuresti.

Despre TED
TED este o organizație non profit devotată ideilor care merită împărtășite. A început acum 25 de ani ca o conferință de patru zile ținută în California și a ajuns astăzi o conferință globală care anual  invită liderii lumii să-și prezinte ideile în 18 minute. Discursurile lor pot fi apoi accesate gratuit pe TED.com. Printre vorbitorii TED se numără și Bill Gates, Al Gore, Gane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Phillipe Stark, Ngozi Okonjo-Iweala.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează