Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Care este rolul femeilor in transformarea lumii?

0

Melania Medeleanu, Lucian Mîndruţă, Leslie Hawke, Alexandru Bălăşescu şi Maria Şandor, dezbat rolul femeilor în transformarea lumii la conferinţa TEDxWomen.

Astăzi, 8 decembrie 2010 la Biblioteca Academiei Române din Bucureşti, 150 de apropiati şi fani TED alături de vorbitori români şi de invitaţii conferinţei globale, au răspuns  împreună la întrebarea “ Cum se transformă lumea sub influenţa femeilor?”

***

Transmisia live a conferinţei globale ce are loc în Washington DC va aduce comunităţii TED din Bucureşti discursurile lui Jaqueline Novogratz, maiestăţii sale Sheikha Mayassa, cercetatoarea Deborah Rhodes şi alţi activisti, cercetători şi artişti. Alături de aceştia, în spatiul de dezbatere moderat de Melania Medeleanu, se alătură voci  puternice ale spaţiului românesc : Lucian Mîndruţă, Maria Şandor, Leslie Hawke, Alexandru Bălăşescu. Temele abordate variază de la mariaje timpurii versus educaţie, până la schimbarea mentalităţilor româneşti faţă de femei, din ‘89 până în prezent.

Traversând culturi, generaţii şi sectoare diferite ale vieţii, femeile sunt recunoscute din ce în ce mai mult ca arhitecţi ai schimbării. Ele continuă să devină inovatori cu perspective nebănuite în domenii ce variază de la sisteme financiare, artă şi cercetare până la construirea unor noi direcţii pentru comunităţile şi ţările din care fac parte. În întreaga lume şi în România femeile capătă o voce din ce în ce mai puternică, cu şi despre care merită discutat, iar conferinţa TEDxWomen găzduieşte spaţiu multicultural creat pentru această conversaţie.

TEDxWomen este organizat sub licenţă de Asociaţia Generaţia Y – curator TEDxBucharest, în parteneriat cu Sistemul ONU în România. Evenimentul începe la 15:00 şi se incheie la 23:30 iar accesul se face gratuit, pe bază de invitaţie. Informaţii din timpul evenimentului vor fi disponibile pe contul de twitter @TEDxBucharest.
Conferinţa globala TEDWomen include şi discursurile fondatorului CNN Ted Turner, Directorului operaţional Facebook Sheryl Sandberg  şi a lui Madeleine Albright.

Despre TEDxBucharest

În spiritul “idei care merită împărtășite”, TED a creat TEDx. TEDx este o platformă de evenimente locale, organizate independent, ce adună oameni care să împărtășească o experiență tip TED. Conferinta principala TEDxBucharest  a acestei toamne a avut loc pe 16 octombrie, cu un line-up de 16 vorbitori ale caror discursuri sunt disponibile in format video pe www.tedxbucharest.com. TEDxWomen este unul din evenimentele comunitare care coaguleaza fanii TED in Bucuresti.

Despre TED
TED este o organizație non profit devotată ideilor care merită împărtășite. A început acum 25 de ani ca o conferință de patru zile ținută în California și a ajuns astăzi o conferință globală care anual  invită liderii lumii să-și prezinte ideile în 18 minute. Discursurile lor pot fi apoi accesate gratuit pe TED.com. Printre vorbitorii TED se numără și Bill Gates, Al Gore, Gane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Phillipe Stark, Ngozi Okonjo-Iweala.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.