Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana pentru Mobilitate Roțile Schimbării a ajuns în Drajna, județul Prahova

0

Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării a organizat ieri, 23 septembrie, în comuna Drajna, județul Prahova o nouă etapă a Caravanei pentru Mobilitate Roțile Schimbării. Evenimentul a avut loc la Căminul Cultural din Drajna de Jos și a reunit la masa de discuții 20 de participanți, dintre care 6 persoane cu dizabilități locomotorii și însoțitorii acestora.

SONY DSC

Reprezentanții asociației i-au informat pe cei prezenți care sunt drepturile persoanelor cu dizabilități potrivit Legii 448/2006 precum și modalitatea în care le pot accesa. În urma discuțiilor a reieșit faptul că cel mai des este încălcat dreptul la accesibilitate. Doamna Elena, una dintre asistentele personale prezente la întâlnire a menționat faptul că ,,deși în județ sunt spitale care au medici buni, nu sunt accesibile pentru persoane în cărucior la grupul sanitar, lățimea ușii fiind mai mică decât lățimea scaunului rulant.” Alături de reprezentații asociației, care s-au regăsit și ei într-o situație similiară, au fost propuse soluții pentru rezolvarea acestui aspect.

În timpul celor două ore de discuții au avut loc atât demonstrații de manevrare în siguranță a fotoliului rulant cât și cu autoturismul special adaptat pentru persoane cu dizabilități și cu elevatorul electric folosit pentru facilitarea accesului pe trepte.

În cadrul Caravanei pentru Mobilitate Roțile Schimbării, până în prezent, au fost informate cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități peste 120 de persoane dintre care jumătate aparținând grupului vulnerabil.

Caravana pentru Mobilitate Roțile Schimbării are drept scop creșterea gradului în care persoanele cu dizabilități solicită și beneficiază de drepturile care li se cuvin, garantate de Legea 448/2006. Campania este finanțată de Fundația Comunitară Prahova prin intermediul proiectului ”Cercul de Donatori Ploiești, 2015” și se desfășoară sub forma unor întâlniri de lucru la care participă persoane cu dizabilități, însoțitorii acestora, asistenți sociali și reprezentanți ai autorităților locale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.