Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana de informare din cadrul proiectului OTP Antreprenor, în Oltenia

0

11013318_435970536573917_8456928637767909593_n

  • Cinci zile, cinci orașe, 675 de kilometri;
  • Oltenii sunt dornici să devină antreprenori;
  • Aproximativ 1.000 de persoane au fost informate cu privire la proiectul        OTP Antreprenor.
  • În luna iunie, caravana OTP Antrepenor va face turul Capitalei și al județului Ilfov.

OTP Consulting România, companie membră a OTP Group și Universitatea POLITEHNICA din București, cea mai prestigioasă universitate tehnică din România, anunță rezultatele primei dintre cele două caravane de informare din cadrul proiectul multi-regional “Antreprenor – idei de afaceri de succes și dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia”.

Prima regiune vizată de caravana de informare a fost Oltenia. Autorulota “Antreprenor” a străbătut, în perioada 11-15 mai, nu mai puțin de 675 de kilometri și s-a oprit în cele mai importante cinci orașe din zona de sud-vest a Olteniei. Pe parcursul celor 5 zile, membrii caravanei au stat de vorba cu aproximativ o mie de persoane interesate de acest proiect.

Programul caravanei ” Antreprenor” in Oltenia:

  • Ziua 1 – Drobeta Turnu Severin (Centrul pietonal, Centrul Universitar Drobeta Turnu Severin, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor)
  • Ziua 2 – Târgu Jiu (Esplanada din fața Facultății de Științe Economice și Gestionarea Afacerilor din cadrul Universității Constantin Brâncuși)
  • Ziua 3 – Craiova  (Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Craiova)
  • Ziua 4 – Slatina (Esplanada centru)
  • Ziua 5 – Râmnicu Vâlcea (Universitatea Constantin Brâncoveanu – Facultatea de Management- Marketing în Afacerile Economice și pe esplanada din fața Primăriei orașului)

În fiecare oraș vizitat, membrii caravanei au organizat o serie de întâlniri informative la care au fost invitați reprezentanți ai Primăriei, ai Universității POLITEHNICA dar mai ales potențiali membri ai grupului țintă din cadrul proiectului Antreprenor. Tinerii interesaţi de antreprenoriat au putut afla astfel informaţii referitoare la iniţiativă: cui se adresează, care sunt beneficiile unei finanţări europene, dar şi condiţiile de eligibilitate pentru înscrierea la concursul de idei de start-up-uri din cadrul proiectului.

În luna iunie, caravana OTP Antrepenor va face turul Capitalei și al județului Ilfov.

Proiectul “Antreprenor – idei de afaceri de succes și dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia” se adresează unui grup țintă alcătuit din 400 de persoane, dintre care 30% femei, provenind din regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia, cu vârsta peste 18 de ani, care doresc să inițieze o activitate independentă. Dintre acestea, cel puțin 50% sunt persoane din categoria de vârstă 18-25 ani, înscrise în învățământul superior.

Persoanele din grupul țintă au oportunitatea să participe la cursuri de formare profesională în domeniul antreprenoriatului și, ulterior, să intre într-un concurs de idei de afaceri. În urma acestuia, 40 de idei de afaceri – cel puțin câte două din fiecare județ al regiunilor implicate în proiect și minimum 20 aparținând categoriei de vârstă 18-25 de ani – vor fi finanțate prin subvenții pentru a fi puse în aplicare. Valoarea unei finanțări este de 10 000 euro.

Pentru mai multe detalii despre proiect, accesaţi www.otpantreprenor.ro sau vizitați pagina de Facebook OTP Antreprenor.

Proiectul “Antreprenor – idei de afaceri de succes și dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

OTP Consulting Romania, membră a OTP Group, operează pe piața locală din 2007. Compania oferă suport partenerilor și clienților săi în obținerea finanțărilor nerambursabile destinate investițiilor și dezvoltării de proiecte.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.