Cand spui vineri , spui joaca si voie buna cu proiectul “Calatorie educativa in lumea satului”

0

Timp de o luna – in fiecare zi de vineri, voluntarii implicati in proiectul Asociatiei Lume Buna (www.lumebuna.ro) ,“Calatorie educativa in lumea satului”, vor ajunge la Varasti si se vor juca cu cei 30 de copii din ciclul primar. Copiii beneficiari ai proiectului au fost selectati pe baza criteriului CREATIVITATII.

Intalnirile de animatie socio-educativa au inceput de vinerea trecuta, 23 septembrie si se vor desfasura pana la data de 14 octombrie. Programul educativ adresat copiilor din mediul rural consta in 4 intalniri de educatie non-formala si participarea la  “Carnavalul educatiei prin joc” ce se va desfasura in data de 5 noiembrie.

Activitatile se desfasoara la Scoala din localitatea Varasti si au la baza un program educativ ce urmareste sa dezvolte abilitatile de comunicare, creativitate si responsabilitate si sa intareasca spiritul de echipa.

Voluntarii implicati in proiect se vor alatura copiilor si impreuna vor descoperi bucuria jocurilor pentru doua ore, durata fiecarei intalniri, se vor juca cu cei mici si ii vor provoca sa cante, sa se joace si sa se exprime liber. Activitatile de animatie socio-educative  le vor aduce copiilor o noua perspectiva asupra jocului – aceea de a explora si de a invata bucurandu-se.

Partener media: Calificativ.ro

Proiectul “Calatorie educativa in lumea satului” apartine Asociatiei Lume Buna si este finantat  cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Tineret In Actiune, Sub-actiunea 1.2. “Initiative ale tinerilor”.

Acest proiect se doreste a fi un prim pas – un proiect pilot –  in domeniul educatiei non-formale la sat – urmand ca implementarea lui la nivel national sa faca posibil accesul cat mai multor copii din mediile urban-rural la o forma atractiva de educatie prin joc.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează