Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campanie de colectare de haine pentru copiii nevoiaşi

0

 Miele dă startul campaniei de colectare a două tone de haine pentru copiii nevoiaşi, în parteneriat cu Crucea Roşie Română

  • Obiectivul campaniei umanitare este de a colecta cel puţin două tone de haine pentru copiii din centrele de plasament din Bucureşti şi Ilfov
  • Donaţiile de haine pot fi făcute în showroom-ul Miele din Otopeni în perioada 27 iunie – 31 iulie
  • Hainele vor fi spălate, uscate şi călcate cu ajutorul echipamentelor Miele

Compania Miele România dă startul campaniei umanitare de colectare de haine pentru copiii nevoiaşi din centrele de plasament din Bucureşti şi din Ilfov. Derulată la iniţiativa Miele, în parteneriat cu Crucea Roşie Română, campania vizează colectarea a cel puţin două tone de haine în perioada 27 iunie – 31 iulie şi se adresează instituţiilor de invăţământ (şcoli şi grădiniţe), organizaţiilor, dar şi persoanelor care vor să participe la această acţiune. Hainele vor fi spălate, uscate şi călcate cu ajutorul echipamentelor profesionale Miele, înainte de a fi donate către centre.

Miele s-a adresat până acum părinţilor şi profesorilor din şase grădiniţe şi şcoli, invitându-i să ofere hainele care sunt în stare bună. În acţiunea umanitară s-au înscris până în momentul de faţă American International School of Bucharest, British School, Grădiniţa Zece, Grădiniţa Ioanid, Grădiniţa Kid Time şi Greek School.

“Oricine poate veni la sediul nostru din Otopeni să aducă haine pentru copiii nevoiaşi, nu doar instituţiile de învăţământ care au dat curs deja invitaţiei noastre. Dorim să strângem cel puţin două tone de haine până la sfârşitul lunii iulie”, a declarat Ioanna Balogianni, Product Manager Miele.

Miele a dezvoltat campanii similare în Grecia şi în Cipru. În 2011, şapte tone de haine au fost colectate în magazinele exclusive Miele şi în lanţurile de magazine electrocasnice partenere Miele, iar acestea au fost donate către anumite biserici şi ONG-uri precum  „Hamogelo tou Paidiou” („The Children’s Smile”), care sprijină copiii şi familiile nevoiaşe. În aprilie 2012, Miele a colaborat pentru prima oară cu Crucea Roşie în Cipru, reuşind să colecteze aproximativ trei tone de haine de la şcolile primare din Lefkosia (Cipru).

“Am început în Grecia, am continuat în Cipru şi, acum, ne implicăm într-o acţiune similară în România pentru că vrem să oferim cât mai mult ajutor şi solidaritate celor din jurul nostru. Am înţeles să realizăm acest lucru prin a pune experienţa noastră de 111 ani în producţia de maşini de spălat în sprijinul acţiunii derulate de Crucea Roşie Română. Rezultatele obţinute până acum ne dau speranţa că şi în România vom reuşi să implicăm cât mai mulţi oameni în această campanie”, a declarat Ioanna Balogianni, Product Manager Miele.

Hainele pe care le va strânge Miele în România vor fi donate de către Crucea Roşie Română copiilor din centrele de plasament din Bucureşti şi Ilfov. Primul centru de plasament care va primi donaţia de haine va fi Centrul Sfântul Spiridon din Sectorul 4 Bucureşti, unde sunt instituţionalizaţi 90 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani.

„Am fost încântaţi de iniţiativa civică a Miele şi credem că implicarea companiilor private în comunitate are un rol semnificativ pentru vieţile oamenilor. Le mulţumim partenerilor noştri pentru gestul de responsabilitate socială de care dau dovadă şi sperăm ca acest proiect să ajute cu haine un număr cât mai mare de copii din centrele de plasament din Capitală”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roşii Române.

Hainele colectate în showroom-ul Miele vor fi spălate, uscate şi călcate cu aparate şi soluţii de curăţare profesionale Miele de către curăţătoria ecologică Euroservice Technology, echipată cu aparate Miele.

Miele a produs, în anul 1901, prima maşină de spălat din lume cu o cuvă din lemn pentru uz casnic, pe care a denumit-o Hera. De atunci, Miele a continuat să inoveze constant pe acest segment prin intermediul produselor sale, precum cuva unică Miele tip fagure, alături de soluţiile complete de îngrijire şi întreţinere a hainelor, fiind singura companie care furnizează un sistem complet de spălare,

de la maşini automate de spălat rufe, la uscătoare cu tambur, calandre de călcat şi o gamă largă de detergenţi şi produse de curăţare pentru maşinile de spălat.

“Vrem să punem toată această experienţă de care dispunem, precum şi soluţiile dezvoltate în tot acest timp, în sprijinul şi suportul acţiunii de colectare a hainelor pentru copiii nevoiaşi”, a declarat Theofilos Romaios, Sales & Administration Manager Miele România.

Implicarea companiei germane în acţiuni umanitare va continua printr-o serie de iniţiative umanitare: “Acesta este doar începutul. Este o onoare să-i sprijinim pe cei care au nevoie de ajutorul nostru şi dorim să continuăm demersul cu acţiuni noi şi în a doua parte a anului”, a declarat Theofilos Romaios.

Despre Miele

Există doar câteva branduri în lume ce respectă aceeaşi viziune, tradiţiile şi standardele calitative înalte de mai bine de un secol. Dintre acestea, cu atât mai puţine reprezintă afaceri de familie sustenabile sau se bucură de recunoaştere la nivel internaţional. Una

singură dintre acestea, însă, este renumită pentru a fi creat şi oferit lumii cele mai inovatoare echipamente electrocasnice din istorie.

Fondată în 1899, compania Miele a fost de la bun început o afacere de familie, aparţinând familiilor Miele şi Zinkann – aflate astăzi la a patra generaţie. Filozofia companiei – “Immer Besser” (“Mereu mai bine”) – se reflectă în toate produsele Miele, prin pasiunea investită în dezvoltarea de noi tehnologii pentru a transforma şi reinventa experienţa în utilizarea echipamentelor electrocasnice. Astfel, Miele a devenit cel mai mare producător independent de echipamente electrocasnice din lume, cu peste 16.000 de angajaţi, 12 unităţi de producţie, operaţiuni în peste 100 de ţări şi vânzări în valoare totală de 2,95 miliarde de euro în anul financiar 2010/2011.

Gama de produse Miele include: aspiratoare, echipamente de întreţinere a rufelor; maşini de spălat vase, plite, seturi combi, hote de aragaz, cuptoare, cuptoare cu aburi, cuptoare cu microunde, cafetiere, echipamente frigorifice, răcitoare de vinuri. În plus, gama Miele Professional (divizia de echipamente comerciale) oferă sisteme de întreţinere a rufelor şi maşini de spălat vase pentru uz profesional, dar şi aparatură pentru sterilizarea instrumentelor medicale şi de laborator.

În 2007, Miele Appliances SRL şi-a deschis porţile şi în România.

Despre Crucea Roşie Română

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România este o organizaţie umanitară membră a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semiluna Rosie, auxiliară autorităţii publice

şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Umanitatea, Imparţialitatea, Neutralitatea, Independenţa, Voluntariatul, Unitatea şi Universalitatea sunt principiile fundamentale pe care Crucea Roşie Română se bazează în acţiunile sale de 136 de ani. Conform misiunii sale, în anul 2011, Crucea Roşie Română a spijinit la nivel naţional, prin priectele pe care le-a desfăşurat, un număr de 402.701 de familii şi persoane singure.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.