Campanie de prevenire a cancerului de col uterin

0

ASLS România organizează ce de-a VII-a ediție a Campaniei de prevenire a cancerului de col uterin

Asociația Studenților din Facultatea de Limbi Străine (ASLS România) a Universității din București, organizează pe data de 21 martie 2013, ora 16:00, la Casa de Cultură a Studenților București, conferința ce va marca punctul culminant al “Campaniei de prevenire a cancerului de col uterin”.

Proiectul ajuns la cea de-a șaptea ediție  nu se adresează doar  studentelor  Facultății de Limbi Străine , ci tuturor studentelor Universității din București, și nu numai. Acest efort pentru responsabilizarea tinerelor a coalizat în jurul său colaborarea a numeroase asociații studențești în virtutea unei mai bune promovări și vizibilități dar și numeroși sponsori și perosoane publice care susțin inițiativa acestui proiect.

România este fruntașă în ceea ce privește mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin, 13 românce din 100.000 suferă din cauza acestei boli iar în Europa zilnic apar în jur de 25.000 de noi cazuri de infecții. ASLS România a rămas printre singurele ONG-uri care mai organizează o astfel de campanie de prevenire și care încurajează studentele să efectueze un test Babeș-Papanicolau.

afis-ccu

Obiectivele proiectului sunt : informarea participantelor în legatură cu pericolele prezentate de aceasta formă de cancer dacă nu este depistată la timp. Din partea clinicii Marie Stopes International România, unul dintre partenerii oficiali ai evenimentului, le vor vorbi studentelor: Dr. Cristina Pica – medic cu specializare în planificare familială și contraceptie și Psihologul – Mihaela Iordache, cu specializare în consiliere individuală, cuplu și relatională, consiliere de carieră și evaluare profesională.De asemenea din partea Y-PEER International, Ana Rizescu va vorbi despre drepturile sexuale și reproductive ale femeii, despre anonimitatea și importanța testului Babeș-Pap. Vor fi luate in calcul și educarea și responsabilizarea cu privire la importanța grijii ce trebuie acordate acestei afecțiuni,

Cântăreața Leticia, cea care a ajuns până în semifinala Eurovision și Mioara Roman,profesor specializat în limbă și cultură arabă, dar și om de televiziune , vor fi alaturi de studente în calitate de Ambasadoare ale acestei Campanii și le vor vorbi studentelor despre importanța unui mod de trai sănătos dar și de grija și atenția pe care trebuie să o acorde sănătății.

Participantele la eveniment  se vor mai bucura și de asigurarea a 400 de teste prin bunăvoința clinicii Marie Stopes International

Alături de noi în această campanie s-au alăturat și diverse ONG-uri de tineret precum: Salvați Copiii România, Carusel, Tineri pentru Tineri, Centrul Filia, PSI România și Elsa.

Participantele se vor bucura de asemenea și de o tombolă organizată cu ajutorul sponsorilor noștri: Love Plus, Tienda, Avon, Lady Anion, Aroma Armony, Gina Nedelcu Make-up Artist, CardioMix Fitness Anti-Aging Concept by Mihai Dragomir – primul concept de fitness 100% românesc.

Campania, aflată la cea de-a VII-a ediție se va încheia cu o petrecere ce se va desfășura în Club Purple, seara în aceași zi, unde studentele și invitații vor putea asculta un concert live susținut de Marian Vasilescu, fost concurent al emisiunii Românii au Talent și al talentatului Danny D și unde designerul Catinca Roman, imaginea renumitului brand Stage Line distribuit de Tienda va premia creativitatea artistică a participantelor cu produse profesioniste de make-up.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează