Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania „Orașe Curate” poposește la Otopeni

0

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în Otopeni.

În perioada 6 – 19 mai 2019, ECOTIC în parteneriat cu Primăria Orasului Otopeni și URBAN S.A. încurajează cetățenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca orice persoană care predă deșeuri de peste 5 kg cumulate sa fie înscrisă în mod automat la tombolă,putând câștiga premii atractive.

Punctele de colectare temporare se află la:

  • intersecție Strada 23 August cu Strada Mărgăritarului (Oraș)

  • intersecție Strada Sofia cu Strada Bisericii (Sat)

  • intersecție DN1 cu Strada Ferme H cu Strada Drumul Gării Balotești (Ferme)

  • intersecție Strada Tudor Vladimirescu cu Strada Iancu Jianu – platou (Odăi)

Totodată, locuitorii orașului Otopeni pot beneficia de un serviciu gratuit. Astfel, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face de la domiciliu, în baza unei programări prealabile la numarul de telefon 021 35146 03.

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

Încercăm să aducem conceptul de colectare separată cât mai aproape de cetățeni si să îi invățăm pe aceștia importanța colectării deșeurilor reciclabile, în special a echipamentelor electrice și electronice. Împreună contribuim la protecția mediului și la dezvoltarea unei economii sustenabile” declară Dan Ceausescu – Director Sales & Marketing, URBAN S.A.

Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În 2017 și 2018, ECOTIC a desfășurat peste 35 de campanii care au informat peste 400.000 de persoane.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.