Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” ridică o casă

0

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au pus umăr de la umăr și lucrările la casa din Trestienii de Sus au fost demarate. Au pus o piatră de temelie la viitorul unei familii in societatea noastră zdruncinată în ultimii ani.

Voluntarii vor contribui cu materialele de construcție necesare până la finalizarea lucrărilor. Este, se pare, singura posibilitate ca, în curând, copiii și părinții lor să aibă un loc unde să trăiască, un acoperiş şi un spaţiu unde iarna sa nu le mai fie frig, iar vara să nu îi  mai plouă.  Familia respectivă  a fost identificată de voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale în timpul desfășurării campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, un proiect filatrop ce sprijină persoanele vulnerabile din mediul rural și urban.

DĂNUȚ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a declarat: ”Lipsa unei locuințe reprezintă un factor important al excluziunii sociale influențând direct gradul de educație al individului, dar și posibilitățile de calificare ale membrilor familiei. De asemenea, lipsa locuinței are un impact negativ nu numai asupra sănătății fizice și mintale, a bunăstării și a calității vieții oamenilor, ci și asupra accesului acestora la locuri de muncă și la alte servicii economice și sociale. Nu în ultimul rând, lipsa locuinței este o sursă de stres și de suferință, cu efecte negative asupra calității vieții și asupra sănătății și bunăstării persoanelor, familiilor, societății și cel mai important asupra accesului copiilor la educație. Datorită acestui lucru voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au decis să se implice în ajutorarea acestei familii cu patru membri, punând la dispoziție toate materialele necesare construcției unei case.”

Pr. paroh ȘTEFAN FLORENTIN, Parohia Zănoaga, județul Prahova a afirmat: “Este familia cea mai încercată din satul nostru și merită tot ajutorul. Cu cât am putut și noi am fost alături de ei. Ajutorul venit de la voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale este raza de speranță necesară acestei familii. Invităm și alte persoane sau organizații care au posibilități să sprijine astfel de inițiative de ajutorare a familiilor aflate în mare dificultate.”

Membrii familiei, ajutate de voluntari, așteaptă așadar, să deschidă ușa propriei case.  Visul lor va fi îndeplinit anul acesta.

Tatăl fetelor a menționat: “ Acest sprijin ne ajută foarte mult. Fără ajutorul  voluntarilor nu puteam să fac nimic. Nici nu credeam să ajung să ridic casa atât de repede. Cu puterea lui Dumnezeu, se va ridica. Acum locuim toți patru într-o singură cameră și aceea dărăpănată.”

 Mama celor două fete a adăugat: “ Cu ajutorul voluntarilor putem să ridicăm și noi o casă pentru fete. Ne descurcăm foarte greu. M-am angajat la o firmă de curățenie și am un venit de 1200 de lei lunar, din care plătesc și transportul.”

 Anca, una dintre fete plângând, a mărturisit: “Sunt clasa a 7-a. Vreau să învăț cât mai bine. Însă, uneori nu mai ajungem la școală din cauză că se strică microbuzul și rămânem cu lecțiile în urmă. Oamenii se poarta urât cu noi din cauză că locuim astfel, dar chiar dacă ei zic că suntem săraci, noi suntem fericiți și sanatoși.”

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.