Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania ECOTIC „Orașe Curate” se întoarce

0

Luna septembrie a acestui an aduce în atenția publicului campanii de colectare care se vor desfășura în trei orașe simultan.

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, revine în sectorul 2 din București precum și în orașele Giurgiu și Motru.

În perioada 23 – 28 septembrie 2019, ECOTIC încurajează cetățenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Astfel, ECOTIC in parteneriat cu Primaria Sectorului 2 si Supercom S.A. incurajeaza cetatenii sa predea corect spre reciclare deseurile de echipamente electrice si electronice la centrele de colectare dedicate:

  • Str. Baicului, nr. 69, Sector 2 (zona Piata de Gros Antrefrig), cu program zilnic 9:00 – 17:00

  • Str. Heliade Radulescu nr. 33 (zona Obor), cu program zilnic 9:00 – 17:00

Pentru predarea unui deșeu de minim 5kg cumulate, participanții vor fi înscriși automat la tombolă, putând câștiga premii precum televizor, cuptor cu microunde sau fier de călcat.

Totodată, locuitorii Sectorului 2 pot beneficia de un serviciu gratuit. Astfel, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face de la domiciliu, în baza unei programări prealabile la numărul de telefon 0219654.

În aceeași perioadă, campania ECOTIC „Orașe Curate” poposește și în Giurgiu, unde în parteneriat cu Primăria Municipiului Giurgiu, Consiliul Județean Giurgiu, ANPM Giurgiu și Rosal, cetățenii sunt așteptați să predea DEEE-urile spre reciclare la următoarele centre de colectare:

  • Str. Gloriei, nr. 5

  • Str. Aleea Plantelor, nr. 25

Pentru predarea de deșeuri între 20kg si 40kg participanții primesc un tichet cadou în valoare de 10 lei, iar pentru predarea de deșeuri peste 40kg vor primi un tichet cadou în valoare de 20 de lei. La predarea de peste 5kg cumulate, participanții sunt înscriși automat la tombolă, putan castiga premii atractive.

Pentru preluarea de la domiciliu a deșeurilor voluminoase de la domiciliu giurgiuvenii suntrugați să se programeze la numărul de telefon 0786.398.516

Campania Orașe Curate poposește și în orașul Motru. Între 23 și 27 septembrie 2019, ECOTIC în parteneriat cu Primăria Municipiului Motru, ANPM Gorj și Direcția Publică Motru, desfășoară activități de colectare și conștientizare.

Centrul de colectare:

  • Calea Tismanei, nr. 31, cu program de luni până vineri între orele 9:00 – 13:00

Pentru predarea deșeurilor de minim 5kg cumulate, participanții primesc un premiu instant, în limita stocului disponibil.

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu local, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În anul 2018, ECOTIC a desfășurat 53 de campanii de colectare și conștientizare, care au informat peste 320.000 de persoane.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro

………………………………..

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.