Campania de pe www.mesajepentrumare.ro

0

Mesaje pentru Marea Neagra este un proiect de sustinere a Institutului National de Cercetare – Dezvoltare Marina “Grigore Antipa”, in incercarea de repopulare a Marii Negre si de refacere a habitatelor de mare interes pentru conservarea speciilor marine.

logoPrintre speciile disparute sau pe cale de disparitie se afla si foca, calutul de mare, delfinul, rechinul, etc. Cauzele disparitiei speciilor marine sunt multiple si tin de poluare, contructii hidrotehnice, pescuit comercial incorect, invazia unor specii de pesti straine, schimbari climatice. Acestea pot fi combatute prin studierea speciilor aflate pe cale de disparitie, reproducerea lor controlata, crearea de habitate care sa le ofere conditii optime de supravietuire si prin repopularea, in final, a Marii Negre.
De pe site-ul mesajepentrumare.ro redăm în continuare câteva informaţii.

Cum pot sa te ajut?

Cu siguranta ti s-a intamplat si tie sa ai multe pe cap si putine resurse pe care sa te bazezi. Nu stii exact de unde sa incepi si cum sa faci sa rezolvi cele mai importante probleme. Ce faci insa cand responsabilitatea ta este atat de mare incat nu te priveste doar pe tine, iar de munca ta depinde viitorul unor fiinte. Sigur ai aprecia aportul altor persoane, indiferent cat de mic, ai dori sa fii intrebat „Cum pot sa te ajut?”
De 39 de ani Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Marina „Grigore Antipa” incearca sa rezolve cele mai grave probleme ale Marii Negre. Specialistii monitorizeaza mediul marin si costier, lupta pentru conservarea ecosistemului marin si promoveaza utilitatea sa durabila, protejeaza resursele marine vii. Expeditiile stiintifice in Marea Neagra si in afara acesteia incearca sa tina sub control poluarea apei si a coastei, pescuitul ilegal si capturarea mamiferelor marine.

Pe langa aceste masuri de remediere a activitatilor de poluare, in fiecare an se propun noi proiecte pentru reabilitarea speciilor de animale si plante din Marea Neagra si se controleaza activitatea din zona protejata “2 Mai – Vama Veche”. Lista activitatilor este lunga, insa planul trebuie sa functioneze pentru ca in viitor vrem si noi sa le spunem copiilor ca in Marea Neagra exista delfini, iar pestii de aici sunt de mai multe feluri.

Dupa cum vezi, problemele te privesc si pe tine, iar o mana de ajutor poate fi decisiva. Printr-o minora contributie, campania „Mesaje pentru Marea Neagra” planuieste sa stranga fonduri pentru dotarea laboratoarelor din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Marina „Grigore Antipa” cu echipamentele necesare pentru a repopula Marea Neagra cu speciile de pesti si plante care au disparut sau care sunt pe cale de disparitie.

Intra si tu pe site-ul campaniei ”Mesaje pentru Marea Neagra”, la www.mesajepentrumare.ro , si poti sprijini alaturi de noi, cercetarea si repopularea cu pesti a Marii Negre.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.