Campania de pe www.mesajepentrumare.ro

0

Mesaje pentru Marea Neagra este un proiect de sustinere a Institutului National de Cercetare – Dezvoltare Marina “Grigore Antipa”, in incercarea de repopulare a Marii Negre si de refacere a habitatelor de mare interes pentru conservarea speciilor marine.

logoPrintre speciile disparute sau pe cale de disparitie se afla si foca, calutul de mare, delfinul, rechinul, etc. Cauzele disparitiei speciilor marine sunt multiple si tin de poluare, contructii hidrotehnice, pescuit comercial incorect, invazia unor specii de pesti straine, schimbari climatice. Acestea pot fi combatute prin studierea speciilor aflate pe cale de disparitie, reproducerea lor controlata, crearea de habitate care sa le ofere conditii optime de supravietuire si prin repopularea, in final, a Marii Negre.
De pe site-ul mesajepentrumare.ro redăm în continuare câteva informaţii.

Cum pot sa te ajut?

Cu siguranta ti s-a intamplat si tie sa ai multe pe cap si putine resurse pe care sa te bazezi. Nu stii exact de unde sa incepi si cum sa faci sa rezolvi cele mai importante probleme. Ce faci insa cand responsabilitatea ta este atat de mare incat nu te priveste doar pe tine, iar de munca ta depinde viitorul unor fiinte. Sigur ai aprecia aportul altor persoane, indiferent cat de mic, ai dori sa fii intrebat „Cum pot sa te ajut?”
De 39 de ani Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Marina „Grigore Antipa” incearca sa rezolve cele mai grave probleme ale Marii Negre. Specialistii monitorizeaza mediul marin si costier, lupta pentru conservarea ecosistemului marin si promoveaza utilitatea sa durabila, protejeaza resursele marine vii. Expeditiile stiintifice in Marea Neagra si in afara acesteia incearca sa tina sub control poluarea apei si a coastei, pescuitul ilegal si capturarea mamiferelor marine.

Pe langa aceste masuri de remediere a activitatilor de poluare, in fiecare an se propun noi proiecte pentru reabilitarea speciilor de animale si plante din Marea Neagra si se controleaza activitatea din zona protejata “2 Mai – Vama Veche”. Lista activitatilor este lunga, insa planul trebuie sa functioneze pentru ca in viitor vrem si noi sa le spunem copiilor ca in Marea Neagra exista delfini, iar pestii de aici sunt de mai multe feluri.

Dupa cum vezi, problemele te privesc si pe tine, iar o mana de ajutor poate fi decisiva. Printr-o minora contributie, campania „Mesaje pentru Marea Neagra” planuieste sa stranga fonduri pentru dotarea laboratoarelor din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Marina „Grigore Antipa” cu echipamentele necesare pentru a repopula Marea Neagra cu speciile de pesti si plante care au disparut sau care sunt pe cale de disparitie.

Intra si tu pe site-ul campaniei ”Mesaje pentru Marea Neagra”, la www.mesajepentrumare.ro , si poti sprijini alaturi de noi, cercetarea si repopularea cu pesti a Marii Negre.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează