Campania „Împreună pentru comunitate” a ajuns la Câmpulung. Angajaţii Holcim România au plantat 14.000 de puieţi la marginea oraşului

0

Angajaţii Holcim România de la fabrica de ciment din Câmpulung au finalizat recent cea de-a doua acţiune de voluntariat sub umbrela campaniei “Împreună pentru comunitate”, prin plantarea a 14.000 de puieţi la marginea oraşului, contribuind astfel la menţinerea echilibrului mediului înconjurător.

 

La acţiunea de voluntariat au participat angajaţii Holcim din Câmpulung, care au reuşit ca într-o zi să aducă mai mult verde în apropierea oraşului, plantând 14.000 de puieţi de salcie energetică pe o suprafaţă de 1,1 hectare, în apropierea fabricii de ciment. Cei 74 de voluntari participanţi la acţiune au trasat rândurile pe terenul arat în prealabil şi au sădit puieţii de salcie. În zonă au mai fost plantaţi în ultimii ani si 10.000 de puieţi de salcâm, acţiune care a făcut parte din strategia de dezvoltare durabilă a companiei Holcim România.

Beneficiile aduse de această acţiune de plantare sunt atât îmbunătăţirea calităţii aerului din oraş, cât şi înfrumuseţarea zonei Valea Mare Pravăţ, o zonă recunoscută pentru peisajul pe care îl oferă.

Această acţiune vine la scurt timp după renovarea pe 10 aprilie a spaţiului de joacă de la Grădiniţa cu Program Prelungit “Sfânta Maria”din cartierul Vişoi, care găzduieşte zilnic peste 350 de copii. Membrii echipei Holcim din Câmpulung au reamenajat complet spaţiul de joacă, înlăturând toate elementele care puteau reprezenta un pericol pentru copii, au instalat băncuţe noi, au făcut două gropi de nisip şi au instalat echipamente noi de joacă.

“Ne bucurăm cu fiecare ocazie în care ne putem arată sprijinul comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea. Am ales anul aniversar al Centenarului Grupului Holcim pentru a ne arăta recunostinţa faţă de oamenii care ne-au fost direct sau indirect aproape de-a lungul timpului şi ne-am dorit ca toate acţiunile de voluntariat să fie cu adevărat de ajutor pentru fiecare comunitate în parte. Un mediu mai verde la marginea oraşului şi un loc de joacă mai sigur pentru copiii din oraş au fost sugestiile membrilor comunităţii din Câmpulung pentru acţiunile din această primăvară. Implicarea în viaţa comunitară a devenit o tradiţie pentru noi şi ne bucurăm că oamenii ni se alătură şi ne susţin de fiecare dată”, a declarat Daniel Bach, Directorul General Holcim România.

“Terenul unde am organizat această plantare a fost în atenţia noastră în ultimii ani pentru că era lipsit de vegetaţie, fapt care afecta atât calitatea aerului din zonă, cât şi stabilitatea solului. Am vrut să demonstrăm că, unindu-ne forţele putem aduce schimbări pozitive mediului nostru de viaţă. Iar când spun acest lucru îl spun ca un membru al comunităţii, care, la fel ca toţi voluntarii care au săpat şi au plantat puieţi, se va bucura de un aer mai curat şi un peisaj mai frumos. Tot ceea ce facem pentru Câmpulung, facem pentru noi şi pentru copiii noştri. De aceea doresc să mulţumesc tuturor celor care ni s-au alăturat astăzi”, a declarat Emil Raicov, Directorul fabricii Holcim din Câmpulung.

Acţiunile de renovare a spatiului de joacă şi de plantare de puieţi fac parte din campania de responsabilitate socială „Împreună pentru comunitate”, iniţiată în anul 2012 de Holcim România. Campania este ocazionată de Centenarul Grupului Holcim şi se desfăşoară la nivel global, în toate companiile din Grup. Pe tot parcursul anului, cei peste 80.000 de angajaţi Holcim din toate colţurile lumii se vor implica pentru minim o zi ca voluntari în programe sociale, cu scopul de a însuma, prin timpul petrecut în astfel de acţiuni, cel puţin 100 de ani. Aceasta este un cadou simbolic oferit de echipa Holcim comunităţii globale, în semn de recunoştinţă faţă de suportul şi sprijinul oamenilor, de-a lungul timpului.

Lista completă a acţiunilor de voluntariat derulate de angajaţii Holcim România, precum şi informaţii detaliate despre ce se va întâmpla în fiecare locaţie găsiţi la pagina de website www.holcim.ro/ro/impreuna-pentru-comunitate.html .

———————————–

Holcim (România) S.A. deţine în prezent 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 18 staţii ecologice de betoane, 5 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim (România) S.A. are aproximativ 1.100 angajaţi. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro

În 2012, Grupul Holcim sărbătoreşte 100 de ani de putere, performanţă, pasiune şi totodată 15 ani de activitate susţinută în România, cu rezultate notabile în industria construcţiilor. Holcim este unul dintre cei mai importanţi furnizori de ciment şi agregate (nisip şi pietriş), betoane şi asfalt, dar şi servicii aferente acestor domenii de activitate. Grupul deţine participaţii minoritare şi majoritare în circa 70 de ţări, pe toate continentele.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.