Calificare și perfecționare pentru 460 de femei din regiunea București-Ilfov

0

„Șanse Egale pentru Femei Active – :Ș.E.F.A.”

Calificare și perfecționare pentru 460 de femei din regiunea București-Ilfov

București, 4 iunie 2014 – Femeile din regiunea de dezvoltare București-Ilfov care doresc să-și sporească șansele de angajare sau să-și deschidă o afacere vor beneficia, gratuit, de cursuri de calificare și perfecționare în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul „Șanse egale pentru Femei Active – Ș.E.F.A.”, este derulat de Asociaţia Romano ButiQ în parteneriat cu K Consulting Management and Coordination (KCMC) și Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen: FILIA.

În perioada iulie 2014 – septembrie 2015, femeile necalificate, dar și cele care doresc să obțină posturi cu un nivel mai ridicat de calificare, pot participa la cursuri în diverse domenii: croitorie, confecții textile, comerț, coafură-manichiură, îngrijire copii, cofetărie-patiserie, design de pagini web, operare de date, tehnică veterinară, pedagogie de recuperare și tehnică de masaj.

Femeile cu spirit antreprenorial vor beneficia de cursuri de perfecționare în administrarea afacerilor, management de proiect, management de întreprindere socială, precum și de cursuri de formatori menite să le dezvolte abilitățile necesare pentru  crearea, adaptarea și livrarea programelor de formare.Totodată, vor primi consultanță în afaceri și vor putea participa la un concurs de idei de afaceri.

În total, peste 460 de persoane vor beneficia de cursurile oferite prin proiect.

Toate cursurile sunt acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC).

„Prin acest proiect ne dorim să construim o practică în promovarea egalității de gen și să sprijinim femeile din jurul nostru să devină active profesional, obținându-și astfel independența financiară. Pentru aceasta ințiativă avem în vedere atât femeile care își doresc un nivel mai înalt de calificare, cât și femeile care au nevoie de sprijin în ceea ce privește accesul pe piața muncii”, a declarat Nicoleta Bițu, directoarea executivă a Romano ButiQ.

Pe lângă sporirea competențelor, femeile participante vor primi asistență privind orientarea în carieră, informații despre aspectele legislative privind egalitatea de șanse pe piața muncii, consultanță și orientare pentru stimularea activităților independente.

Proiectul „Șanse Egale pentru Femei Active – Ș.E.F.A.” (ID proiect 131707) este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Despre Asociația „Romano ButiQ”

Asociaţia ,,Romano ButiQ” a fost înfiinţată în 2011 cu scopul promovării nondiscriminării prin desfăşurarea unor activităţi culturale şi educative. Asociaţia s-a constituit din nevoia de a prezenta realist comunitatea romă şi de a crea spaţiul în care oamenii să descopere experimental valoarea adusă în societate de membrii acestei comunităţi, dincolo de stereotipul negativ sau de paradigma de victimă. Romano ButiQ încurajează activităţile meşteşugăreşti şi alte activităţi tradiţionale, precum şi iniţiativele de afaceri promovate în special de către tineri şi femei. Asociația sprijină dezvoltarea şi implementarea de programe, proiecte, acţiuni în domenii precum ocuparea forţei de muncă, dezvoltarea durabilă și stabilă, competitivitatea regională, cooperarea teritorială europeană, reducerea disparităţilor de dezvoltare economică şi socială la nivelul comunităţilor unde trăiesc grupuri vulnerabile.

Despre K Consulting Management and Coordination (KCMC)

KCMC este organizaţie dedicată dezvoltării şi implementării soluţiilor sustenabile pentru dezvoltarea comunităţilor din România și funcţionează ca o entitate de economie socială. KCMC oferă cadrul pentru dezvoltarea economiei sociale în mod direct prin proiecte şi prin serviciile de consultanţă şi formare cu scopul de a contribui proactiv la conturarea unei societăți în care egalitatea de șanse, accesul pe piața muncii și creșterea economică să reprezinte oportunități reale pentru toate grupurile vulnerabile din România.

Despre Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen: FILIA

FILIA sprijină egalitatea de șanse prin acțiuni educative, activități de emancipare a femeilor, de promovare a participării acestora în politică, precum și studii, cercetări și propuneri de politici publice care sprijină incluziunea socială. FILIA promovează asigurarea unei vieţi demne pentru femei şi bărbaţi indiferent de etnie, dizabilităţi, orientare sexuală, mediu de rezidenţă, educaţie etc. Centrul FILIA desfăşoară activităţi structurate pe trei paliere principale: cercetare, activism şi conştientizare, dezvoltare instituţională.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează