Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Călătorii printre plante și rime la Cărturești

0

Călătorii printre plante și rime la Cărturești

-program de lectură interactivă pentru copii de 4 – 10 ani-

În lunile geroase care au mai rămas, în zilele de vineri, la ora 18.00, Asociația De dragul artei împreună cu Cărturești invită copii de 4-10 ani, la căldurică și la joacă, adică la un program inedit de lectură interactivă și joc: Călătorii printre plante și rime. În mansarda librăriei Cărturești-Verona  copiii se vor juca și vor descoperi două cărți atractive ale editurii Cartea Copiilor: Călătorie printre ierburi și lumină și Poezii din copilărie.

Înscrieri:

  • Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului (începând cu ziua de luni, ora 10.00) la emailul: dragos@dedragulartei.ro  (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor și este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului).

Taxă de participare:

  • 30 lei/copil (părintele are acces gratuit)
  • 50 lei/2 frați (părintele are acces gratuit)
  • 70 lei/3 frați (părintele are acces gratuit)

Primul atelier, cel despre plante, va fi susținut de autoarea cărții, Iulia Iordan, educator muzeal, mămică și bun partener de joacă creativă. Iulia pregătește jocuri despre ierburi, busuioc, cicoare și alte plante obișnuite dar utile. Aduce cu ea miresme și culori,  caută împreună cu copiii nume de flori-fete, flori-culori, flori-veșminte și desenează cu cei mici plante –ghicitori. Apoi le strecoară culoare în tulpină, pe frunze și pe flori. Vă propunem așadar în miez de iarnă, un program despre mirosuri de câmp și culori de vară.

Dacă cei mici nu s-au jucat de-a poezia sau n-au învârtit rimele pe degete, sunt așteptați să țină în mâini o carte plină de vise colorate: Poezii din copilărie, pe numele ei. Cei mai mici dintre cititori vor căuta anotimpurile printre versuri și culori, cei mai mijlocii vor pune în scenă momente din carte, iar cei mai măricei vor deveni ei înșiși niște mici autori. La atelier se va trage cu ochiul spre tehnicile în care au lucrat ilustratorii cărții și se vor folosi și de altele noi. Repede, să prindem acceleratul! Ne va plimba prin ținutul poeziei.

Programele au drept scop încurajarea lecturii fie că este prin ochi de părinte, fie că este prin ochi și minte de copil, cititul de dragul cititului și de dragul lumii din jur, pentru că natura și versurile sunt două mijloace de a te cunoaște mai bine și a înțelege lumea mai profund.

De_Dragul_Artei_V3

Structura programelor:

  • vineri, 18 ianuarie, ora 18.00 – Călătorie printre ierburi si lumină –pentru copii de 4-6 ani, cu Iulia Iordan
  • vineri, 25 ianuarie, ora 18.00 – Poezii din copilărie – pentru copii de 4-6 ani, cu Ana Maistru
  • vineri, 1 februarie, ora 18.00  – Călătorie printre ierburi si lumină  – pentru copii de 6-8 ani, cu Iulia Iordan
  • vineri, 8 februarie, ora 18.00 – Poezii din copilărie – pentru copii de 6-8 ani, cu Ana Maistru
  • vineri, 15 februarie, ora 18.00 – Călătorie printre ierburi si lumină – pentru copii de 8-10 ani, cu Iulia Iordan
  • vineri, 22 februarie, ora 18.00 – Poezii din copilărie – pentru copii de 8-10 ani, cu Ana Maistru

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.