Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Calatorie educativă în lumea istoriei și teatrului

0

O noua activitate cu emblema “Calatorie Educativa in Lumea Satului”, sponsorizata  de Infomedia Pro, companie care de 15 ani dezvolta celebrul brand PitiClic, s-a desfasurat in data de 9 februarie, in Bucuresti:  la Muzeul de Istorie Naturala“ Grigore Antipa” si la Teatrul  Ion Creanga.

calatorie educativa in lumea satuluiGrupul de 60 de copii, provenit din satele Soldanu si Negoesti, a avut parte de o zi speciala, in care utilul s-a imbinat cu placutul, in mod armonios.

Arta, teatrul, cultura, istoria naturala, dar si voia buna imprimata pe o multitudine de fete de copil, luminoase si zambitoare, au caracterizat, in linii mari, excursia de sambata.

Vizita la Muzeul  National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” s-a transformat intr-o “expeditie”, ce le-a satisfacut curiozitatea micutilor, in ceea ce priveste primele lor notiuni despre stiinta, istorie si biologie.

Spectacolul “Pinocchio”, pus in scena la Teatrul Ion Creanga, i-a bucurat nespus pe cei mici. Acesta a transpus in scena o viziune mai moderna a nemaipomenitelor intamplari prin care trece Pinocchio, mica marioneta, devenita, in cele din urma, om; spectacolul are ca sursa de inspiraţie „Aventurile lui Pinocchio”, de Carlo Collodi, una din cele mai indragite carti scrise pentru copii.

In concluzie, copiii s-au intors acasa cu impresii si istorisiri frumoase, adunate dintr-o experienta plina de invataminte si amuzament.

Initiativa acestei excursii s-a creionat, a prins contur si, in final, a devenit realitate, prin sustinerea venita din partea Infomedia Pro (PitiClic).

Infomedia Pro (Piticlic) a raspuns pozitiv campaniei de sprijin, destinata copiilor de la sat – Campania  “Adopta un sat”. De asemenea, s-a implicat in numeroase activitati, cu scop educativ, in satele din judetul Calarasi, participand in mod activ la aceste evenimente si contribuind alaturi de noi la desfasurarea activitatilor. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.