Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Calatoreste in lumea satului cu LumeBuna!

0

Asociatia LUME BUNA (www.lumebuna.ro) desfasoara in perioada 1 septembrie 2011 – 1 decembrie 2011 proiectul Calatorie educativa in lumea satului, proiect finantat  cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Tineret In Actiune, Sub-actiunea 1.2. “Initiative ale tinerilor”.


Proiectul Calatorie educativa in lumea satului are ca principal obiectiv dezvoltarea unui program de educatie prin joc la sat, pentru copii cu varsta intre 6-11 ani. Larisa Popescu este coordonatorul proiectului si a echipei de voluntari care va participa la activitatile de educatie non-formala. Beneficiarii directi ai proiectului sunt 60 de copii: 30 copii provenind din comuna Varasti (scoala din sat clasele I-IV) si 30 de copii de aceasi varsta din mediul urban (scoala 98 din sector 4, Bucuresti).

Principalul criteriu de selectie al copiilor in program va fi creativitatea.

Copiii din mediul rural isi vor putea completa educatia formala din scoala  cu acest tip de educatie non-formala, prin acest proiect avand acces la o forma atractiva de educatie prin joc. Copiii din mediul urban vor descoperi lumea satului printr-un frumos program educativ si se vor bucura de jocul in aer liber, descoperirea unor traditii ale satului romanesc si redescoperirea naturii.

Proiectul Calatorie educativa in lumea satului isi propune sa elimine unele discrepante rural-urban existente in domeniul educatiei – facilitand accesul la o forma de educatie foarte atractiva pentru copiI, in care ei  se joaca si invata cu bucurie, interactioneaza si isi creeaza relatii de prietenie, petrecand timp in natura.

Acest proiect se doreste a fi un prim pas – un proiect pilot –  in domeniul educatiei non-formale la sat – urmand ca implementarea lui la nivel national sa faca posibil accesul cat mai multor copii din mediile urban-rural la o forma atractiva de educatie prin joc.

Grup facebook http://www.facebook.com/groups/110595415711548/

Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.