Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU și în 2019!

0

Teatrul „George Ciprian”, cu sprijinul Consiliului Județean, invită publicul buzoian și nu numai la cea de-a XVI-a ediție a Festivalului BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU, care va avea loc între 1 și 8 iunie 2019. Și în acest an, tema evenimentului stă sub constelația iubirii și prezintă cele mai importante spectacole ale stagiunii teatrale.

Ediția din acest an cuprinde două secțiuni: Oficială și Outdoor, cărora li se vor adăuga o expoziție permanentă și o lansare de carte. Organizatorii și-au propus să își surprindă spectatorii cu cele mai frumoase povești de dragoste din marea dramaturgie.

Producțiile prezente vin atât din București (Fata morgana de Dumitru Solomon, Teatrul Dramaturgilor Români; Ținutul din miezul verii de Tracy Letts, Teatrul Mic; Un tramvai numit dorință de Tennessee Williams, Teatrul Metropolis; Am iubit, am purtat, am pierdut după Nora & Delia Ephron, ARCUB; Pescărușul de A.P. Cehov, Unteatru și Amantul de Harold Pinter, Teatrul Evreiesc de Stat), cât și din țară (Romanțioșii de Edmond Rostand, Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești și Marjorie Prime de Jordan Harrison, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași). Festivalul promite o călătorie dus-întors, prin locuri imaginare (sau nu), prin ochii unor eroi curajoși, aflați în căutarea dragostei adevărate.

Din rândul invitaților acestei ediții, fac parte producții semnate de creatori importanți ai teatrului românesc, precum: Andrei Șerban, Victor Ioan Frunză, Vlad Massaci, Claudiu Goga, Vlad Cristache, Radu Iacoban, Emil Hoștină și Vlad Stănescu.

Pentru cei mai mici spectatori se pregătește Secțiunea Outdoor, care se va desfășura în fața Teatrului „George Ciprian” și va fi susținută de un vechi prieten, artistul-păpușar Valeriu Josan. Prichindeii vor afla ce este o marionetă, cum funcționează mecanismul acesteia și vor pătrunde tainele construirii sale. Poate fi o provocare și pentru părinți, desigur!

Evenimentele conexe vor cuprinde lansarea volumului „Cătălina Buzoianu: magie, abur, vis”, coordonat de Florica Ichim și Irina Zlotea, Fundația Culturală „Camil Petrescu” și vernisajul expoziției „MUSICAL EXTRAVAGANZA: Răzvan Mazilu și costumul spectacolului de musical”.

Festivalul are caracter competitiv, premiile fiind acordate de cele două jurii: un juriu format din specialiști în domeniul artelor spectacolului: Marius Stănescu (actor), Alina Epîngeac (critic de teatru) și Vladimir Anton (regizor, câștigătorul ediției trecute BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU) și un juriu al publicului, ai cărui membri vor fi selectați prin tragere la sorți din rândul iubitorilor de teatru din Buzău.

Vara iubirii începe la teatru. Vino să descoperi cele opt povești și să o scrii pe a ta cu ajutorul lor!*

Programul detaliat al Festivalului se găsește pe www.teatrulgeorgeciprian.ro și pe paginile facebook.com/festivalulbuzauiubesteteatrul și facebook.com/teatrulgeorgeciprian/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.