Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bucuria sărbătorii pentru 150 de copii defavorizaţi

0

De  Paşte, Edulier vrea să aducă bucuria sărbătorii pentru 150 de copii defavorizaţi din Corbeanca

Copiii săraci din comuna „bogată” sunt şi în acest an în atenţia Asociaţiei Edulier.  Prin campania #sădăruimcopilaria, desfășurată în perioada 15 martie – 15 aprilie 2015, voluntarii Edulier îşi propun să aducă Sărbătoarea de  Paşte în casele celor 150 de micuţi din familiile cu posibilităţi materiale reduse care locuiesc în condiţii precare în câteva dintre satele din Corbeanca.

Afis Paste

Deşi copiii se bucură mai mult decât noi, adulții, de zilele de sărbătoare, pentru cei 150 de copii din Corbeanca Paştele nu înseamnă daruri de la Iepuraş, cozonaci sau ouă roşii. Sărbătoare, pentru ei, este atunci când primesc o hăinuță, chiar dacă nu este nouă, sau când au pe masă o mâncare caldă, pe lângă colțul tare de pâine cu care sunt obișnuiți zi de zi.

Prin campania #sădăruimcopilăria, bazată 100% pe voluntariat, Asociaţia Edulier îi îndeamnă pe toți cei care vor să facă o faptă bună să aducă sărbătoarea în casele acestor copii, ajutându-i cu mâncare, dulciuri, fructe, hainuțe, încălțăminte, detergenți jucării.

Cu numai 50 de lei putem dărui copilăria şi bucuria sărbătorii de Paşte pentru un copilaş. Sumele sau obiectele donate vor umple punguțele cu daruri, care vor ajunge la cei mici împreună cu Iepuraşul de Paşte.

Cei care vor să se alăture campaniei, pot contacta echipa Edulier în perioada 15 martie – 15 aprilie 2015, la telefon: 0758 933 341 sau la email: edulier.corbeanca@gmail.com.

Campania #sădăruimcopilaria este susţinută de jurnalistele Eli Roman, Realitatea TV şi Monica Rădulescu, Digi 24, care sprijină toate inţiativele Asociaţiei Edulier.

Mai multe detalii despre campanie găsiti pe  www.edulier.ro sau pe pagina de Facebook Edulier, în secțiunea Events.

Despre Edulier

EDULIER a început în anul 2010, ca un program extraşcolar pentru copiii săraci şi cei bogaţi din Corbeanca, desfăşurat în timpul vacanţei de vară. Proiectul şi-a propus, încă de la început, crearea unei punţi între cele două categorii sociale ale comunei, educarea părinţilor spre toleranţa şi implicare, cât şi realizarea unui grup de iniţiativă cu cei ce pot ajuta la schimbare. Intre timp EDULIER s-a transformat într-o asociaţie care are ca scop implementarea, cu ajutorul voluntarilor, a unei serii de programe şi proiecte desfăşurate cu acelaşi scop, acela de a ajuta la dezvoltarea şi educarea comunităţii din Corbeanca.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.