‘BUCATE UNICATE’ prezinta: Seara Anatoliana @ Cafepedia Romana in Bucuresti

0

Atatea locuri diferite…atatea destinatii cu bucate unicate!

BUCATE UNICATE: SEARA ANATOLIANAMeniu specific zonei Anatolia reinterpretat de: Rista *de bucate ( Claudia-Romana Rista):data: miercuri, 12 decembrie 2012, orele 19:00

Daca e sa fie o zi speciala: 12.12.12, doisprezece preparate sa fie cel putin pe farfuria cu Bucate Unicate…toate inspirate de pe Taramul ‘Rasaritului de Soare’! Ca-n povesti!

Muhammara ustune Kadayifli Karides

Creveti inveliti in crusta de kataif, servite cu dip de nuci, ardei iute si sos de rodie (Muhammara)

-Acest preparat este inspirat din bucataria turceasca moderna, este momentul in seara aceasta pentru un fusion.  Estul intalneste Vestul Turciei in farfuria cu ‘Bucate Unicate’

Ali Nazik- Fıstıklı Kebab

Kebab cu Fistic cu garnitura de vinete coapte si sos de usturoi

-Eiii, pe-acest kepab l-am denumit: Un Kebab numit ‘Dorinta’. Trebuie incercat 😉 mai ales ca vine insotit de Ali Nazic, un preparat renumit in zona Antep-ului

Mantı

– Traditionalele ‘ravioli’ tucesti, umplute cu carne si servite cu mult iaurt, usturoi si chimion. Gustare tipica din Kaiseri

Midye Dolma

-Este vorba de midii umplute, intalnite deseori pe strazi, in pietele Turciei Moderne. M-au inspirat si le-am umplut cu fructe uscate si pilaf a la Izmir

Kağıt Kebabı

-Un Kebab ‘en-papillote’, cu faima in Hatay.

Ekşili soğan Piyazı

-O salata simpla de ceapa?!…Nu-i chiar asa…Este nelipsita de pe mesele pline de bucate, mai ales daca vorbim de Urfa. Are sumac, pasta de rodie si mult, mult patrunjel..

Mercimek köftesi

-Chiftelele de linte sunt de post, au un iz nemaipomenit de Turcia, de mirodenii…Servite intotdeauna in foi de salata crocanta verde

Nar ekşili zeytin salatası

-O salata simpla cu masline verzi si nuci, cu dressing de rodie. Creeaza dependenta 😉

Pişmaniye alti çiçek aromalı kayısılı sütlaç

-Un desert divin a la Rista *de bucate din budinca de lapte, piure de caise, vata de zahar si petale de flori

Gülsuyu ve kaymakı ayva tatlısı

-Dulce, rosie gutuie cu smantana si cuisoare

 

Pretul unui meniu complet este 48 lei si include un welcome drink oferit de Freixenet

Rezervari: 0721 102 101 (locuri limitate)

Detalii eveniment si linkuri utile:

www.facebook.com/bucateunicate

www.facebook.com/cafepedia

www.facebook.com/ristadebucate

Urmeaza:

BUCATE UNICATE:

19 decembrie: SEARA HAWAIIANA

Despre BUCATE UNICATE

De la o vreme-ncoace sunt o calatoare in taina gusturilor fine. Rolul calatoriilor de pana acum a fost acela de a-mi calauzi alegerile si de a-mi rafina gustul. Acum ma joc cu aromele, le dau nota mea personala, creez combinatii. Ma inspir din roadele pamantului si din bucatele de sezon.

Oamenii extraordinari pe care i-am avut alaturi in formarea mea si cei pe care i-am intalnit m-au facut sa inteleg mai bine si sa pretuiesc bucataria locului. In mod firesc, Cafepedia este pentru mine un loc roditor pentru a crea o explozie de gusturi si arome cu bucate unicate. Si acest lucru trebuie impartasit.” (Claudia-Romana Rista, Rista *de bucate)

Cum ar fi să savurezi săptămânal bucate unice în Bucureşti? Ei bine, talentata Claudia-Romana Rista pregăteste în fiecare miercuri la Cafepedia un meniu inspirat din bucataria unui loc, unei regiuni, unei calatorii. Bucatele sunt unice, irepetabile, la fel si oportunitatea ta de a le degusta. Daca ideea de a savura ceva original, nou si inedit te atrage… atunci „Bucate unicate” este pentru tine.

“Clientii nostri, din ce in ce mai pretiosi, merita ce e mai bun, merita ceva unic. Asa s-a nascut proiectul “Bucate unicate”, un parteneriat Cafepedia – Rista *de bucate. Pentru ca noi credem intr-un imperiu al gustului rafinat desavarsit prin educatie, creativitate spontana, acces la cultura si pasiune izvorata din suflet. ‘Bucate unicate’ este un concept nou, unic in Romania, ne declara Silvana Borza, Event Manager Cafepedia.

 

Bucurestenii sunt asteptati in fiecare miercuri, incepand cu orele 19:00, la Cafepedia Romana, intr-un cadru deschis in care aromele se impletesc cultural cu bucate unicate. Vor poposi in Catalania, pe coasta liguriana, vor ajunge in Provence, se vom racori in Scandinavia, vor admira New York-ul de la inaltime, vor petrece prin Balcani, isi vor lua energie din Tarile Calde si nu numai. Atatea locuri diferite…atatea destinatii cu bucate unicate! Fiecare seara va avea tematica inspirata din bucataria unui loc special, a unei regiuni, a unei calatorii unice., iar meniul poarta semnatura Rista *de bucate (Claudia-Romana Rista).

 

Facebook

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează