‘BUCATE UNICATE’ prezinta: Seara Anatoliana @ Cafepedia Romana in Bucuresti

0

Atatea locuri diferite…atatea destinatii cu bucate unicate!

BUCATE UNICATE: SEARA ANATOLIANAMeniu specific zonei Anatolia reinterpretat de: Rista *de bucate ( Claudia-Romana Rista):data: miercuri, 12 decembrie 2012, orele 19:00

Daca e sa fie o zi speciala: 12.12.12, doisprezece preparate sa fie cel putin pe farfuria cu Bucate Unicate…toate inspirate de pe Taramul ‘Rasaritului de Soare’! Ca-n povesti!

Muhammara ustune Kadayifli Karides

Creveti inveliti in crusta de kataif, servite cu dip de nuci, ardei iute si sos de rodie (Muhammara)

-Acest preparat este inspirat din bucataria turceasca moderna, este momentul in seara aceasta pentru un fusion.  Estul intalneste Vestul Turciei in farfuria cu ‘Bucate Unicate’

Ali Nazik- Fıstıklı Kebab

Kebab cu Fistic cu garnitura de vinete coapte si sos de usturoi

-Eiii, pe-acest kepab l-am denumit: Un Kebab numit ‘Dorinta’. Trebuie incercat 😉 mai ales ca vine insotit de Ali Nazic, un preparat renumit in zona Antep-ului

Mantı

– Traditionalele ‘ravioli’ tucesti, umplute cu carne si servite cu mult iaurt, usturoi si chimion. Gustare tipica din Kaiseri

Midye Dolma

-Este vorba de midii umplute, intalnite deseori pe strazi, in pietele Turciei Moderne. M-au inspirat si le-am umplut cu fructe uscate si pilaf a la Izmir

Kağıt Kebabı

-Un Kebab ‘en-papillote’, cu faima in Hatay.

Ekşili soğan Piyazı

-O salata simpla de ceapa?!…Nu-i chiar asa…Este nelipsita de pe mesele pline de bucate, mai ales daca vorbim de Urfa. Are sumac, pasta de rodie si mult, mult patrunjel..

Mercimek köftesi

-Chiftelele de linte sunt de post, au un iz nemaipomenit de Turcia, de mirodenii…Servite intotdeauna in foi de salata crocanta verde

Nar ekşili zeytin salatası

-O salata simpla cu masline verzi si nuci, cu dressing de rodie. Creeaza dependenta 😉

Pişmaniye alti çiçek aromalı kayısılı sütlaç

-Un desert divin a la Rista *de bucate din budinca de lapte, piure de caise, vata de zahar si petale de flori

Gülsuyu ve kaymakı ayva tatlısı

-Dulce, rosie gutuie cu smantana si cuisoare

 

Pretul unui meniu complet este 48 lei si include un welcome drink oferit de Freixenet

Rezervari: 0721 102 101 (locuri limitate)

Detalii eveniment si linkuri utile:

www.facebook.com/bucateunicate

www.facebook.com/cafepedia

www.facebook.com/ristadebucate

Urmeaza:

BUCATE UNICATE:

19 decembrie: SEARA HAWAIIANA

Despre BUCATE UNICATE

De la o vreme-ncoace sunt o calatoare in taina gusturilor fine. Rolul calatoriilor de pana acum a fost acela de a-mi calauzi alegerile si de a-mi rafina gustul. Acum ma joc cu aromele, le dau nota mea personala, creez combinatii. Ma inspir din roadele pamantului si din bucatele de sezon.

Oamenii extraordinari pe care i-am avut alaturi in formarea mea si cei pe care i-am intalnit m-au facut sa inteleg mai bine si sa pretuiesc bucataria locului. In mod firesc, Cafepedia este pentru mine un loc roditor pentru a crea o explozie de gusturi si arome cu bucate unicate. Si acest lucru trebuie impartasit.” (Claudia-Romana Rista, Rista *de bucate)

Cum ar fi să savurezi săptămânal bucate unice în Bucureşti? Ei bine, talentata Claudia-Romana Rista pregăteste în fiecare miercuri la Cafepedia un meniu inspirat din bucataria unui loc, unei regiuni, unei calatorii. Bucatele sunt unice, irepetabile, la fel si oportunitatea ta de a le degusta. Daca ideea de a savura ceva original, nou si inedit te atrage… atunci „Bucate unicate” este pentru tine.

“Clientii nostri, din ce in ce mai pretiosi, merita ce e mai bun, merita ceva unic. Asa s-a nascut proiectul “Bucate unicate”, un parteneriat Cafepedia – Rista *de bucate. Pentru ca noi credem intr-un imperiu al gustului rafinat desavarsit prin educatie, creativitate spontana, acces la cultura si pasiune izvorata din suflet. ‘Bucate unicate’ este un concept nou, unic in Romania, ne declara Silvana Borza, Event Manager Cafepedia.

 

Bucurestenii sunt asteptati in fiecare miercuri, incepand cu orele 19:00, la Cafepedia Romana, intr-un cadru deschis in care aromele se impletesc cultural cu bucate unicate. Vor poposi in Catalania, pe coasta liguriana, vor ajunge in Provence, se vom racori in Scandinavia, vor admira New York-ul de la inaltime, vor petrece prin Balcani, isi vor lua energie din Tarile Calde si nu numai. Atatea locuri diferite…atatea destinatii cu bucate unicate! Fiecare seara va avea tematica inspirata din bucataria unui loc special, a unei regiuni, a unei calatorii unice., iar meniul poarta semnatura Rista *de bucate (Claudia-Romana Rista).

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează