„BUCATE UNICATE” prezinta calatorie culinara in seara napoletana @ Cafepedia Romana

0

‘BUCATE UNICATE’ prezinta: Seara napoletana @ Cafepedia Romana 

Atatea locuri diferite…atatea destinatii cu bucate unicate!

Cum ar fi să savurezi săptămânal bucate unice în Bucureşti? Ei bine, talentata Claudia-Romana Rista pregăteste în fiecare miercuri la Cafepedia un meniu inspirat din bucataria unui loc, unei regiuni, unei calatorii. Bucatele sunt unice, irepetabile, la fel si oportunitatea ta de a le degusta. Daca ideea de a savura ceva original, nou si inedit te atrage… atunci „Bucate unicate” este pentru tine.

“Clientii nostri, din ce in ce mai pretiosi, merita ce e mai bun, merita ceva unic. Asa s-a nascut proiectul “Bucate unicate”, un parteneriat Cafepedia – Rista *de bucate. Pentru ca noi credem intr-un imperiu al gustului rafinat desavarsit prin educatie, creativitate spontana, acces la cultura si pasiune izvorata din suflet. ‘Bucate unicate’ este un concept nou, unic in Romania, ne declara Silvana Borza, Event Manager Cafepedia.

Bucurestenii sunt asteptati in fiecare miercuri, incepand cu orele 19:00, la Cafepedia Romana, intr-un cadru deschis in care aromele se impletesc cultural cu bucate unicate. Vor poposi in Catalania, pe coasta liguriana, vor ajunge in Provence, se vom racori in Scandinavia, vor admira New York-ul de la inaltime, vor petrece prin Balcani, isi vor lua energie din Tarile Calde si nu numai. Atatea locuri diferite…atatea destinatii cu bucate unicate! Fiecare seara va avea tematica inspirata din bucataria unui loc special, a unei regiuni, a unei calatorii unice., iar meniul poarta semnatura Rista *de bucate (Claudia-Romana Rista).

BUCATE UNICATE: SEARA NAPOLETANAMeniu specific zonei Campania reinterpretat de: Rista *de bucate ( Claudia-Romana Rista):

data: miercuri, 5 decembrie 2012, orele 19:00

– Pizza Margherita

In 1889, in cinstea vizitei la Napoli a Reginei Margherita a Italiei, creatorii pizzei moderne au inspirat numele: Pizza Margherita, pregatind un topping in cele trei culori nationale: rosu, alb si verde: rosii, mozzarella si busuioc

Caprese sfioza

clasica gustare din zona Napoli, mozarrella in straturi cu rosii si busuioc, devine ‘Caprese sfioza’ cu ‘salsa’ de oregano

Mozzarella in carozza

o gustare tipica din Campania mozarella invelita in felii de tramezzini

Insalata di rinforzo

Un dish ce nu poate lipsi din traditionala masa din Ajunul Craciunului al familiilor din Napoli. Este o salata cu ansoa, capere, conopida, iar denumirea ei Insalata di rinforzo a dat nastere unei dezbateri privind interpretarea acesteia: unii spun ca precede firesc mesele de Craciun si de Anul Nou, altii spun ca rolul otetului de vin rosu potenteaza gustul unic al acestei salate, iar traditionalii spun ca de fapt masa de Ajun este cea in care baza sunt fructele de mare si pestele.

Lasagne di carnevale

Eiii, aceasta lasagna este cu totul si cu totul deosebita, pentru ca se intalneste numai in zona de Sud a Italiei, neaparat in timpul Carnevalului sau pe mesele festive de duminica. Tipic pentru Lasagna di Carnevale este stratul de ‘polpetonne’, traditionalele chiftele napoletane.

Impepata di cozze- Midii piperate

Cei din zona sudica a ‘cizmei’ se considera cu totul si cu totul aparte de restul lumii. Midiile aici se prepara dupa gustul lor inconfundabil. Napoletanii pun mult piper, asa cum anticipa si denumirea:  Impetata din cozze

Melanzane alla napoletana

Exista un loc special pentru vinete. Vinetele alla napoletana este unul dintre cele mai populare preparate incluse in lista de bucate a multor restaurante cu specific mediteraneean. Numele tradeaza evident originile.

Melanzane al cioccolato 

De ce nu vinete cu ciocolata, migdale?!…un desert unic, din zona Campania, pregatit pe timpuri de monahi si reinterpretat peste ani. Este un desert specific perioadei de vacanta, in special marcheaza ziua de Sfanta Maria ( 15 August).

Pretul unui meniu complet este 48 lei si include un welcome drink oferit de Freixenet

Rezervari: 0721 102 101 (locuri limitate)

Detalii eveniment si linkuri utile:

www.facebook.com/bucateunicate

www.facebook.com/cafepedia

www.facebook.com/ristadebucate

Programul lunii decembrie:

BUCATE UNICATE:

5 decembrie: SEARA NAPOLETANA

12 decembrie: SEARA ANATOLIANA

19 decembrie: SEARA HAWAIANA

De la o vreme-ncoace sunt o calatoare in taina gusturilor fine. Rolul calatoriilor de pana acum a fost acela de a-mi calauzi alegerile si de a-mi rafina gustul. Acum ma joc cu aromele, le dau nota mea personala, creez combinatii. Ma inspir din roadele pamantului si din bucatele de sezon.

Oamenii extraordinari pe care i-am avut alaturi in formarea mea si cei pe care i-am intalnit m-au facut sa inteleg mai bine si sa pretuiesc bucataria locului. In mod firesc, Cafepedia este pentru mine un loc roditor pentru a crea o explozie de gusturi si arome cu bucate unicate. Si acest lucru trebuie impartasit.” (Claudia-Romana Rista, Rista *de bucate)

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează