Branding Romania 2010 – Yes we can! / interviu cu Anca Haraga

0

In urma cu ceva timp am avut placerea sa publicam un articol despre proiectul „Branding Romania 2010 – Yes we can!”

Branding Romania 2010: YES WE CAN! este a III-a ediţie a scolii de vara Branding Romania, proiect realizat de Clubul LMT (LIDERII MILENULUI TREI) in colaborare cu Primaria Ramnicu Valcea  si desfasurat in perioada  26 august – 1 septembrie 2010 la Olanesti.

Acum avem placerea sa iti prezentam un scurt interviu cu unul din oamenii din proiect: Anca Haraga. Citeste cateva randuri despre Anca si despre proiectul „Branding Romania 2010 – Yes we can!”

Anca este in clasa a XII-a si in fiecare luna din an este implicata intr-un proiect, actiuni de voluntariat sau de atragere de fonduri. In anul 2009 ea a fost declarata “cea mai buna eleva a anului” de juriul competitiei initiate de Fundatia “Dinu Patriciu”.

Ca voluntar al British Council Iasi a avut ocazia sa ajute la organizarea, desfasurarea si promovarea diferitelor concursuri ale organizatiei si sa invete ce inseamna planificarea eficienta a timpului.

In anul scolar 2008 – 2009 a contribuit, prin actiuni de fundraising, la realizarea a doua proiecte. Primul, Science Week, a implicat elevii din noua scoli iesene si a necesitat un buget de aproximativ 6.000 euro. Scopul sau a fost sa imbunatateasca perceptia elevilor despre stiinte (biologie, chimie, fizica, geografie, informatica). Proiectul a constat in organizarea de expozitii, dezbateri, workshop-uri pentru materiile mentionate anterior si a unui concursde geografie. Cel de-al doilea proiect se numeste “O istorie comuna” si a constat in schimb de experienta romano – italian intre Colegiul National “Costache Negruzzi” Iasi si Liceul Stiintific Statal “Enrico Fermi” din Bologna. Finantarea totala obtinuta depaseste 4.000 euro.

ANCA HARAGA

In viaţa de zi cu zi:
Sunt Anca. Învăţ în fiecare clipă câte ceva despre mine şi lumea din jurul meu. Mă întâlnesc cu oameni minunaţi. Visez. Zâmbesc.

Lucruri care îmi plac:
Să citesc, să descopăr locuri şi oameni noi, să îmi depăşesc limitele, să pun întrebări, să ascult.

Lucrurile care mă enervează:
Prea puţine sunt lucrurile care mă enervează cu adevărat. Totuşi, când acest lucru se întâmplă, e de obicei din cauza neprofesionalismului şi/sau a faptului că unii oameni nu se respectă pe sine, respectându-şi cuvântul dat.

Cel mai tare mă mândresc cu:
Călătoria pe care am întreprins-o până acum, până în punctul în care mă aflu în acest moment, care a cuprins de toate: proiecte, şcoală, prieteni, mentori, expeditii, voluntariat, experienţe extraordinare etc.

Interviul complet este pe site-ul proiectului branding.clublmt.ro

Despre proiectul „Branding Romania 2010 – Yes we can!”

“O şcoală de vară pentru tineri… axată pe dezvoltare personală şi responsabilitate socială. Vrem să îi inspirăm pe tineri să facă lucruri, să aibă o atitudine pozitivă şi să creadă cu tărie că fiecare dintre noi contribuie la realizarea imaginii României. Noi credem că imaginea unei ţări se traduce prin imaginea fiecărui individ. Astfel, cu fiecare tânăr mai sigur pe el, mai responsabil şi mai implicat în viaţa comunităţii, suntem mai aproape de un brand al României construit pe valori autentice şi pe experienţe pozitive.” Gabi Solomon, Branding Romania 2010 – Yes we can!

Vrei sa faci ceva interesant in vara asta si nu stii ce?

Hai cu noi in tabara de autodezvoltare si responsabilitate sociala de la Olanesti! In mijlocul naturii, inconjurati de informatii si de multi tineri ca tine, punem tara la cale! Daca vrei o parte din ea, aplica pana pe 18 iulie si iti garantam o saptamana de neuitat!

De ce Branding Romania 2010?

* pentru ca stim ca vrei ceva ce nu e ca la scoala;
* pentru ca stim ca vrei sa inveti o multime de lucruri noi;
* pentru ca stim ca invatarea si distractia merg “mana-n mana”!
* pentru ca stim ca nu vrei sa ratezi sansa de a creste!

Poti sa citesti informatii despre proiect si pe site-ul nostru la acest link.
PS: Multumim Gabriela Solomon pentru articol!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează