BookLand: de la spiritualitate la hi-tech

0

Târgul de carte urban BookLand aduce la AFI Palace Cotroceni, în perioada 15-17 aprilie, pe lângă o ofertă bogată de cărţi şi evenimente editoriale, nume cunoscute din showbiz şi viaţa publică românească.

Din seria evenimentelor “picante”, vineri şi sâmbătă, la Editura Shambala vor fi lansate două cărţi ale controversatului Gregorian Bivolaru. “Enciclopedia aditivilor – informaţii indispensabile românilor inteligenţi şi prudenţi care nu se lasă otrăviţi cu aditivi” trage un semnal de alarmă asupra vieţii moderne, autorul considerând că viaţa adaptată la lumea modernă este plătită scump — cu mari porţii de sanatate — de către consumatori, care se îmbolnăvesc adesea pe nesimţite şi se resemnează cu naivitate să suporte tirania produselor artificiale ce invadează piaţa, fără să se gândească la cauza reală a suferinţei lor. “Programul planetar de acţiune urgentă NU APOCALIPSA” este cartea care prezintă o viziune originală asupra stiinţei, în corelaţie cu fenomenele de risc care par să ameninţe… planeta.

Iar din seria evenimentelor muzicale, o menţionam pe Ianna, care va deschide concertele de sâmbătă, 16 aprilie, din cadrul “Nopţii albe a cărţilor”. Ianna este singura cântăreaţă din România care trece cu uşurinţă de la muzica de club la operă. A cântat în concerte alături de Alessandro Safina sau Francesco Napoli şi a făcut parte din două dintre cele mai de succes trupe de fete din România: ASIA şi LADIES. “Am ales să susţin BookLand tocmai pentru faptul că încercaţi să faceţi un lucru mare pentru oameni, adică să aduceţi mai aproape de ei cărţile şi nu numai… Sunt convinsă că sunt mii de oameni care aşteaptă cu nerăbdare târgul, ca să-şi îmbogăţească biblioteca şi viata cu minunate cărţi.”, ne-a declarat Ianna.

Şi pentru că la BookLand cărţile şi materialele informative se găsesc şi în format electronic, Intuitext, compania de software educaţional a grupului Softwin, va aduce softuri şi jocuri educaţionale, soluţii de învăţare moderne şi complete, adaptate exigenţelor noii generaţii de elevi şi studenţi. Intuitext este unul dintre cei mai inovatori producători internaţionali de lecţii pe calculator, iar pe piaţa educaţională din România oferă 19 titluri ce acoperă cinci materii de studiu pentru primar, gimnaziu şi liceu (Matematică, Fizică, Chimie, Biologie şi Geografie). La acestea se adaugă două produse unice la nivel mondial destinate pasionaţilor de matematică: întreaga colecţie de 113 ani a Gazetei Matematice în format electronic şi Revista de Matematică din Timişoara care reuneşte în format digital toate ediţiile publicaţiei începand cu anul 1921.

Iubitorii de jocuri logice, vor fi încântaţi să viziteze la BookLand standul Logic Games, unde vor găsi o mulţime de jocuri captivante create de Mind Lab din Israel şi nu numai. Jocurile logice dezvoltă abilităţile sociale şi cognitive ale copiilor, chiar şi ale adulţilor.

Şi fanii cititului electronic au ce descoperi la BookLand: e-readere! “Evobook-ul este un suport pentru cititorii moderni si activi. Este de fapt ‘o altfel de carte’ sau o carte intr-o noua coperta”, spune Alexandra Vadineanu, Director de Marketing Televoice.

BookLand aduce şi alte noutăţi pe care le vom anunţa în curând.

Toate informaţiile vor fi actualizate pe website www.book-land.ro.

 

Printre editurile şi expozanţii care s-au înscris deja sau doresc să se asocieze cu BookLand se regăsesc: Adevarul Holding, Asab, Asociatia Pentru Reflectie si Rationament –ARR,  Bookbyte, Buybooks, Cartile Editurii Tango, Casa Bebedream, Casa de Editura Viata si Sanatate, CD Press, Corint, Cartea Romaneasca, Corint Junior, Decat o revista, Didactica Publishing House, Discovery, Editura Economica, Evolio, Editura Militara, Eurodidactica, Editura Patriarhiei Romane, Electrecord, Elefant.ro, Galaxia Gutenberg, GBV.ro, Hasefer, Herald, Intuitext, Inovativ Printing, Ibu Publishing, Jurnalul National, Karpaty Music, Leda, Logic Games, Litera International,  Librarie.net, Liga Bibliei, Muzeul Cotroceni, Multicart Distributie, Editura Marcela Penes, Monitorul Oficial, Niche Records, Nemira,  Polirom, Prut, Publicatiile Flacara, Rentrop & Straton, Shambala, Stand Agentie Difuzare Carte, Sapnaa Art, Scripta – Frazi, Taj, Teora, Smart Box Management, Universul Juridic & Wolters Kluwer, Virtual Library, Quantax, Z Spot Media.

Parteneri media BookLand: Observator Cultural, Femeia de azi, Femeia, 9AM, Kudika, Am doar 18 ani.ro, 121.ro, RFI, Sapte seri, Revista 22,  Teen Press, Agerpres, eva.ro, 18:01, Lume Buna, Cronica Romana, Zile si Nopti, Smart FM, FOX Magazine, Romania Pozitiva, Travel Mix, Shopping Report,  TVR 3, National FM, Radar de media, Pro FM, Realitatea TV, Realitatea FM, The Money Channel, Publicatiile Flacara, Decat o revista, calificativ.ro, studentie.ro, BizCampus, Cariere, daciccool.ro, Promo Afaceri.

Susţinători BookLand: The Club of Serial Readers, Romania din Diaspora, Reteaua literara, BOOKiseala, Destin valah, Bucurestii vechi si noi, Rentrop&Straton, Bookmark Project.

Partener strategic BookLand: AFI Palace Cotroceni Mega Fun

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.