Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Blogging, facebook, twitter – Creativitate in mediul online

0

Jurnalistul si scriitorul Eugen Istodor va propune, in dimineti de sambata, din 16 noiembrie, un curs practic de indrumare in universul media virtual: Blogging, facebook, twitter – Creativitate in mediul online.

Virtualul si realitatea astazi ne unesc si se confunda. Cum sa scriem astfel incat sa fim cititi intr-o mare de informatie?

Pornim de la crearea unui blog&cont pentru cursul prezent si exersam, text dupa text, tehnici eficiente de comunicare in online.

Invatam cum sa ne construim o identitate virtuala si care sunt limitele si avantajele unui asemenea gest.

cafe1-370x250

Temele celor cinci intalniri vor fi:

1. Cream propriul blog al cursului si conturi aferente de facebook si twitter.

Ce inseamna o identitate online – limitele si avantajele unui asemenea gest. Blog&host. A plati, a fi amator, a fi profesionist. Dezbatem nevoia multimedia (foto, video, audio) si pe cea “multitasking”. Tema pentru acasa: postare texte pe blog si conturi.

2. De ce scriem? Cum scriem pentru a fi noi insine, pentru a ne pastra intimitatea?

Lectii de creative writing pentru a avea succes, pentru a ne pune in evidenţa gândurile si intâmplarile vieţii noastre. Pentru cine scriem? Ingredientul secret: umor. Evaluare continut postat si, pornind de la acestea,modalitati de imbunatatire.

3. PR si management de blog&cont. Jocul social inseamna interactivitate, de la „da link”la „da like”.

Explorarea unui spatiu real: Lipscaniul si creare de continut legat de aceasta explorare. Teme de meditat si de scris pentru acasa.

4. Lumea virtuala si lumea reala

Diferente si apropieri care tin de tehnica si caracterul omului: individualist-comunitar, transparenta, conversatie – respingere, lipsa de reactie, perseverenta-inconsecventa.

5. Concluzii privind blogul cursului.

Mode si noi insine. Consumam sau „suntem consumati”? „Folosim sau suntem folositi”? – intrebarile au raspunsuri.

Lector: Eugen Istodor

Data incepere: 16 Noiembrie 2013; Ora curs: 11:00

Numar ateliere: 5; Frecventa: saptamanal, sambata

Varsta Minima: 16 ani

Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron

Loc: fundatie

Inscriere la contact@victoriei.ro

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.