Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bloggerii şi vedetele sunt din nou alături de echipa Habitat for Humanity România la Big Build

0

O echipă de 18 bloggerii s-au întâlnit la Vizureşti, în Dâmboviţa, pentru a fi alături de echipa Habitat for Humanity România la Big Build pentru al treilea an consecutiv, contribuind cu donaţii şi ajutând la promovarea evenimentului.

Din comunitatea bloggerilor fac parte: Alex Tunaru, Doru Panaitescu, Anca Duma, Andreea Stan, Alin Pândaru, Ionuţ Oprea, Monica Cristina Tarta, Dan Dragomir, Ioana Oncioiu, Cezar Vasile, Andrei Bogdan, Andrei Cismaru, David Pripas, Claudiu Ciobanu.

 „Este al treilea an în care bloggerii susţin Habitat fo Humanity România şi evenimentul Big Build. Ne place să facem acest lucru fiindcă dincolo de ceea ce scriem zilnic, simţim nevoia să construim cu adevărat. Din punctul nostru de vedere, Habitat ne ajută pe noi mai mult decât îi ajutăm noi pe ei”, spune Alex Tunaru, www.tunaru.ro.

Printre personalităţile care au răspuns apelului Habitat de a ajuta comunitatea din Vizureşti se numără: Zoli Toth, Florentina Opriş, Mircea Radu, Anamaria Bogdan, dar şi reprezentanţii postului Digi24, parteneri media ai evenimentului – Simona Ţăranu, Oana Zamfir, Andrei Tomescu şi Vlad Bâscă.

Florentina Opris, 8 octombrie 2013

„Mă bucur să revin pe un şantier Habitat, după ce în 2010 am fost la Doljeşti, Neamţ şi împreună cu cei de la Petrom am construit 110 case. Atunci, a fost o experienţă foarte plăcută şi mi-am dorit sa o repet. Îmi place foarte mult munca în echipă şi cred că atunci când putem şi avem forţă chiar trebuie să încercăm să ne implicăm pentru comunitate. Acum sunt pe un şantier din Vizureşti, unde construim grupul sanitar pentru şcoală şi o casă de cultură şi renovăm dispensarul. Ceea ce este cel mai important este că demonstrăm că atunci când suntem mai mulţi oameni care vrem să facem bine, atunci lucrurile ies extraordinar.

Înainte de toate contrează intenţia. Aici nu suntem niciunul dintre noi constructori, suntem de diverse meserii, de la directori de marketing la muzicieni, bloggeri şi cred că cel mai important este că noi suntem un exemplu că se poate. Fiecare dintre noi poate să îşi aloce câteva ore sau zile anual pentru a-i ajuta pe ceilalţi, pentru ca împreună să avem o Românie puţin mai altfel, mai zâmbitoare. Acum este momentul să realizăm că putem schimba lucruri şi să ne dăm mâna pentru a face ceva pentru această ţară. Voluntarii sunt oameni deschişi la minte şi la suflet, pe şantierele Habitat  învaţă lucruri pe care altfel în viaţa de zi cu zi nu le-ar face niciodată”, declară Zoli Toth, Sistem.

 De asemenea, pe şantierul de la Big Build este un voluntar de profesie de la Fundaţia Vodafone, Ioana-Anca Ivancea:

„Am bucuria să mă prezint ca noul membru al Habitat for Humanity România şi un voluntar de profesie la început de drum. Iar pentru acest lucru mulţumesc Fundaţiei Vodafone pentru şansa acordată de a fi unul dintre câştigătorii programului “Voluntar de profesie” 2013.

În acest moment, trăiesc marea aventura Big Build. Alături de ceilalţi voluntari străini şi de localnicii din Vizureşti, ajutăm zilele acestea la împlinirea unor vise mari pentru comunitatea Vizureşti,  lucruri ce ar trebui să fie o normalitate pentru ei: un grup sanitar al şcolii, o căsuţă de cultură şi un dispensar. În numai 4 zile de program am avut parte de o experienţă total nouă şi fascinantă, ce mă îndeamnă să cred că în următoarele 6 luni, viaţa mea se va schimba radical… în bine. Am văzut că atunci când există dorinţa de a-ţi ajuta aproapele, o casă se conturează nu de la o zi la alta, ci de la o oră la alta şi am văzut localnicii cu lacrimi de bucurie în ochi, care spun că ei trăiesc o minune în aceste zile”.

Pentru că este „Ziua Poveştilor”, alături de Art Fusion, echipa Habitat for Humanity România le-a pregătit o surpiză voluntarilor – Biblioteca Vie – o metodă interactivă de cunoaştere între voluntari şi comunitatea locală.

Grup bloggeri

Partenerii proiectului Big Build 13 sunt: Primăria şi Consiliul Local Ciocăneşti, Fundaţia Pact, Asociaţia de Dezvoltare Comunitară Ciocăneşti Dâmboviţa, A.P.E.A.L, finanţatorul principal este Saint Gobain, iar susţinători sunt: Habitat for Humanity Irlanda de Nord, Habitat for Humanity Salem County, Habitat for Humanity York County, Kathleen Bader, Lindab, Lafarge, Art Fusion, Scolaro, CONTR-ALL END, Good Sign şi Barbarossa Samba Group. Partenerii media sunt: Agenda Construcţiilor, Avantaje, Bucarest Hebdo, Cariereonline.ro, Casa Construct, Casa de Vacanţă, CSRmedia.ro, Cărticica Practică, Digi24, Domus Util, Ideal Decor, Ioana, Incomod-media.ro, Practic, Practic Sănătate, Radio Minisat, Romaniapozitiva.ro, Zeppelin, Zu.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea precară a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg Globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.