Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Biblioteca Judeţeană din Brăila îşi inaugurează noul sediu

0

Astăzi, 12 septembrie, Biblioteca Judeţeană ,,Panait Istrati” deschide publicului brăilean noul sediu, situat într-o clădire ce face parte din patrimoniul național. De la primele lucrări începute în 2001, brăilenii au putut vedea evoluția uneia dintre cele mai frumoase case ale orașului. Renovată prin investiții totale de aproximativ 4,6 milioane de euro, finanțate prin Programul Operaţional Regional și din fonduri PHARE Ricop, biblioteca din Brăila este singura bibliotecă publică din țară care a primit fonduri europene.

„Noul sediu al bibliotecii este o adevărată bijuterie a orașului, în special acum, când a fost readusă la viață. Fondurile obținute vizau atât linia de reabilitare a unui imobil de patrimoniu, cât și linia de dezvoltare a turismului cultural și suntem mândri că am reușit să convingem și autoritățile locale și cele europene de importanța proiectului.

Planurile noastre de viitor includ un număr mai mare de evenimente și parteneriate, astfel încât clădirea să fie un spațiu viu, care să reflecte evoluția culturală a întregului oraș”, a declarat Dragoș Neagu, Directorul Bibliotecii Județene ,,Panait Istrati”.

Biblioteca Județeană are în desfășurare o serie de proiecte inedite ce caută să răspundă într-un mod variat cât mai multor nevoi ale comunităților. Unul dintre ele este realizat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România – Filiala Brăila. Astfel, s-au pus bazele unei biblioteci digitale pe care persoanele nevăzătoare o pot accesa și care conține audiobook-uri, înregistrări cu piese de teatru, albume de muzică și altele. O strategie importantă a fost crearea de parteneriate durabile cu organizaţiile active locale, rezultând proiecte valoroase pentru întreaga comunitate brăileană.

Biblioteca Braila_Spatiu copii

***

Sediul a fost reabilitat printr-o finanţare europeană oferită prin Programul Operaţional Regional, proiectul de investiții ridicându-se la 21.261.861,99 lei, din care contribuția Consiliului Județean a fost de 3.936.021,92 lei. Biblioteca Judeţeană a mai beneficiat de o finanţare prin PHARE Ricop în perioada 2001–2003, în valoare de 271.000 EUR, pentru reabilitarea unui imobil de patrimoniu.

 

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.