Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Biblioteca din Herești, misiune îndeplinită!

0

Iată ce se întâmplă atunci când trei generații se mobilizează să continue o idee bună.   Elevi, seniori și părinți s-au decis să-i ajute pe copiii din Herești să-și completeze biblioteca realizată în urmă cu un an la inițiativa Anei Maria Gomboș și a Fundației Prețuiește viața cu sprijinul mai multor artiști și  designeri. 

Zis și făcut! Am dat sfoară în țară, ne-am mobilizat cu totii și de pe 1  până pe  18 decembrie am adunat 500 de cărți care au ajuns deja la Școala Elina Basarab din satul Herești, județul Giurgiu.  S-au alăturat campaniei noastre copii, tineri, bunici și nu numai.

Editura Reader‘s Digest a donat școlii un număr impresionant de enciclopedii și albume excelent ilustrate din domenii ca istorie, geografie, științele naturii.  Civilizații dispărute, Lumi fascinante, locuri uimitoare, 1000 de miracole ale naturii, Enciclopedia naturii europene, Descoperiți minunile lumii, toate acestea îi vor însoți pe copii în călătoria lor spre cultură și cunoaștere.

Jurnalul Național, prin colecția Biblioteca pentru toți, a dăruit elevilor volume importante din literatura română; autori ca  Ion Creangă, Mihail Sadoveanu,  Mihai Eminescu, Mircea Eliade și alții.

Grupul Editorial Rao s-a asigurat că Biblioteca Școlii din Herești va avea de acum încolo și cărțile generației lor: Cronicile din Narnia, Seria Amurg, Stăpânul inelelor.

Având o lungă tradiție în lucrul cu cărțile, Librăria Mihai Eminescu  a trimis antologii de basme, ghiduri de dezvoltare personală și culegeri de teste atât de necesare copiilor din clasele primare și celor din clasa a VIII-a.

 

Copiii au mulțumit cu colinde, poezii și au ascultat mesajele noilor lor prieteni:  mesajul editurilor, al inițiatorilor dar și al celorlalți donatori – un băiețel de 6 ani, o fetiță de 10 ani, două surori, o tânără care s-a gândit să completeze colecția cu numeroși autori din literatura universală pentru profesorii școlii și mulți alții.

Acțiunea O carte, un mesaj,  a fost realizată de Asociația Educ (CRPDS) în parteneriat cu Fundația Prețuiește Viața, Asociația petnru Drepturile Pensionarilor din România și Școala Elina Basarab din Herești.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.