Azi (sâmbătă ) tur ghidat GRATUIT pe urmele arhitectului Cristofi Cerchez prin București

0

La împlinirea a 140 de ani de la nașterea lui Cristofi Cerchez (1872-1955), Asociația Istoria Artei organizează activități culturale în vederea readucerii în atenția publicului bucureștean a creației și a personalității arhitectului. Activitatea acestuia poate fi urmărită de-a lungul a 47 de ani, fiind un reprezentant de seamă al stilului neoromânesc.

În perioada 8 septembrie – 17 noiembrie 2012, în fiecare sâmbătă, organizăm tururi ghidate gratuite în două zone, alternativ: Șosea – Parcul Filipescu – Parcul Bonaparte și Grădina Icoanei – blvd. Carol – str. Mântuleasa – str. Remus – piața Sf. Ștefan – str. Popa Nan. Vom avea astfel ocazia să vizităm și să povestim despre principalele 17 imobile bucureștene din traseul urban „Pe urmele arh. Cristofi Cerchez prin București”.

Din data de 17 septembrie, în școlile și instituțiile partenere, vor avea loc ateliere de istoria arhitecturii bucureștene, destinate elevilor claselor I-IV, urmate de tururi ghidate la diverse vile proiectate de arh. Cerchez.

În cadrul proiectului au fost realizate două materiale tipărite: o hartă ”Traseu urban arh. Cristofi Cerchez” și un caiet de activități creative inspirate din lucrările arh. Cristofi Cerchez.

Proiectul ”Pe urmele arh. Cristofi Cerchez prin București” beneficiază de finanțarea Ordinului Arhitecților din România, din taxa de timbru de arhitectură.

Pentru detalii si inscrieri: 

drd. Oana Marinache

istoric de artă

asociatiaistoriaartei@gmail.com

asociatiaistoriaartei.blogspot.ro

cristoficerchez.blogspot.ro

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează