Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AZI la BUCUREȘTI: în Grădina Icoanei e JAZZ FOR KIDS!

0

În Grădina Icoanei e JAZZ FOR KIDS – sâmbătă, 15 iunie, de la ora 10:30

Copiii și părinții sunt invitați la ritmuri de jazz într-un concert interactiv cu Mircea Tiberian și trupa sa

 Spectacolul interactiv JAZZ FOR KIDS va avea loc sâmbătă, 15 iunie, începând cu ora 10:30, în parcul Grădina Icoanei din București. Gândit și articulat de compozitorul și pianistul de jazz, Mircea Tiberian, concertul JAZZ FOR KIDS oferă copiilor – și părinților, deopotrivă – o întâlnire ludică, interactivă și plină de ritm cu jazzul și improvizația muzicală.  

Alături de Teodora Spînu – voce, Adina Botei – voce și flaut, Garbis Dedeian – saxofon, Michael Acker – bas și David Szederjessi – tobe, Mircea Tiberian își va provoca audiența la interacțiune prin ingenioase dialoguri cu instrumentele. Muzica, armoniile și ritmul se vor transforma în povești, personaje sau ghicitori care vor traduce pe înțelesul micilor spectatori limbajul bogat al muzicii de jazz.

Am gândit acest spectacol pornind de la ideea că foarte tânăra generaţie poate și trebuie apropiată de arta muzicală, de muzica improvizată şi de jazz, în special. Nu în ultimul rând, m-am gândit și la părinţii care vor să cultive şi să faciliteze accesul celor mici sau al tinerilor la diversele forme de artă muzicală. Aceste obiective se pot realiza doar prin contactul direct cu muzica. În acest sens, participarea spectatorilor la actul propriu-zis prin cântec şi dans, prin întâlnirea cu diferitele instrumente şi sonorităţile lor, prin dialogul cu cei care performează este esențială și este ceea ce ne propunem cu acest spectacol”, spune Mircea Tiberian.

Accesul la spectacolul JAZZ FOR KIDS este gratuit.

 

Sectacolul JAZZ FOR KIDS de sâmbătă, 15 iunie, din parcul Grădina Icoanei este prezentat în cadrul evenimentului Street Delivery (http://www.streetdelivery.ro/bucuresti).

JAZZ FOR KIDS este un nou proiect al Asociației JAZZ.RO.ro și reprezintă primul demers educativ special destinat copiilor pe zona muzicii de jazz. Asociația Jazz.ro își propune să dezvolte un program anual de concerte pentru copii prin care micii ascultători să aibă parte de întâlniri prietenoase, ingenioase și interactive atât cu muzica de jazz cât și cu muzicienii.

Spectacolul JAZZ FOR KIDS va mai avea o reprezentație în București duminică, 7 iulie 2013, începând cu ora 11.00, în cadrul ArCuB Live Open Air Jazz Blues & More, în Piața George Enescu.

poster-jfk-street

Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Parteneri: Asociația Pro Vita, Street Delivery, Arcub

Sponsori: Dulux, Holcim, Geberit, Editura Galaxia

Parteneri media: 7 seri, Dilema Veche, Fundația Cărturești, UrbanKid.ro

Cu sprijinul: DC Communication, De Dragul Artei, Green Sound Team, Green Hours şi La Scena

Despre JAZZ.RO

Ȋnfiinţată ȋn anul 2011, JAZZ.RO este asociaţia culturală care ȋşi propune să descopere şi să promoveze jazz-ul european ȋn România şi jazz-ul românesc ȋn străinătate. JAZZ.RO este, de asemenea, o platformă pentru comunitatea de jazz din România menită să promoveze tineri artişti ȋn deschiderea fiecărui concert.

Printre proiectele implementate de JAZZ.RO se numără: Festivalul Jazz in Church (proiect unic în România, derulat, cu casă închisă, între 21 și 24 martie 2013, la Biserica Luterană din București), Modern Solo Piano – în cadrul căruia au evoluat pe scenele bucureștene reputați muzicieni internaționali, precum Bugge Wesseltoft, Vassilis Tsabropoulos, Leszek Mozdzer și Nik Baertsch, The Art of Trio (Anouar Brahem), JAZZ.RO Workshop (Nik Baertsch, Francois Couturier) și JAZZ.RO Concert (Anouar Brahem, Jack DeJohnette Group).

Mai multe informaţii pe www.jazz.ro şi www.facebook.com/jazz.romania

Despre Mircea Tiberian

Mircea Tiberian este profesor la Universitatea de Muzică din București, la secţia jazz (secţie pe care, de altfel, a şi înfiinţat-o în 1990). Compozitori și pianist de jazz, ela a concertat în Statele Unite, Franţa, Germania, Austria, Polonia, Cehia şi Slovacia, Bulgaria, Grecia, fosta URSS şi Siria.

Printre muzicienii cu care a colaborat se numără Larry Coryel, Tomasz Stanko, Adam Pieronczyk, Herb Robertson, Ed Schuller, Nicholas Simion, Maurice de Martin. Discografia sa numără cinci albume de autor: Magic bird, Never ending story, Working underground, Alone in heaven, Hotel of three Beginnings, la care se adaugă trei discuri cu grupul Interzone – Interzone, Interzone plays with Adam Pieronczyk şi Crossing Atlas 45. A primit premiul Uniunii Compozitorilor pentru compoziţie de jazz în 1990, 1994 şi 2000. Alături de activitatea sa jazzistică, Mircea Tiberian participă la evenimente interdisciplinare cum ar fi: spectacole de balet şi jazz (Incursiuni, în 1997), acţiuni multimedia (Apus Dei şi Exodus), spectacole de poezie şi jazz (în cadrul programelor promovate de Muzeul Literaturii Române). Mircea Tiberian a realizat mai multe lucrări teoretice despre jazz: articole, recenzii şi materialul audio Talking about jazz fundamentals.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.